(FOTO) Ovo je sudija koja je donela sramnu presudu Oliveru Ivanoviću
Foto: Printscreen

Euleksovo sudsko veće

(FOTO) Ovo je sudija koja je donela sramnu presudu Oliveru Ivanoviću

Crna Hronika -
BEOGRAD - Oliver Ivanović osuđen je na 9 godina zatvora za "ratni zločin" počinjen nad civilima tokom 1999. godine, što je naišlo na oštru osudu javnosti.

Odluku o krivici Olivera Ivanović sudija Roksana Komša je obrazložila rečima da je on bio „deo paramilitaraca, bio je naoružan, nosio je plavu uniformu i bio je svestan operacije proterivanja Albanaca”.

Čitajući obrazloženje presude, ona je navela: „Pred devet lica, jedan je pitao Ivanovića ’šta da radimo sa njima’, na šta je Ivanović odgovorio: ’Postupi po naređenju’. Odveli su dvojicu po dvojicu i upucali ih.”

Foto: AP
Foto: AP

"Voljno je postupio, iako je znao da će doći do ubistva. Nije se moglo ustanoviti van svake sumnje kad je preduzimao radnje da li je nastupao u svojstvu vođe paramilitaraca i da li je podstrekivao grupu paramilitaraca da izvrše ubistva. Ivanović se proglašava krivim za ratni zločin u slučaju ubistva Albanaca u južnom delu Kosovske Mitrovice i osuđuje se na devet godina zatvora", saopštena je objava suda.

Revoltirani građani su na društvenim mrežama postavljali fotografije "Sloboda za Olivera Ivanovića", dok su tviteraši uglavnom ostavljali poruke uz rečenicu "I ja sam Oliver". Za subotu je najavljen i protest na Trgu Nikole Pašića, sa počekom u 12.44.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track