NOVI DETALJI SAMOUBISTVA POLICAJCA: Sačekao da mu sin i žena izađu iz sobe, pa se upucao
Foto: Nebojša Mandić

Još jedno samoubistvo pripadnika MUP

NOVI DETALJI SAMOUBISTVA POLICAJCA: Sačekao da mu sin i žena izađu iz sobe, pa se upucao

Crna Hronika -
Užas Milutin Jovanović (37) iz Zemuna sačekao da žena i sin izađu iz sobe, pa se ubio hicem iz službenog pištolja

BEOGRAD - Policajac Milutin Jovanović (37) ubio se u porodičnoj kući u kojoj je živeo sa ženom i osmogodišnjim sinom u Zemunu.Kako Kurir saznaje, Jovanović je pre nekoliko dana dobio rešenje o invalidskoj penziji, koju je sam tražio, koje je postalo pravosnažno pre dva dana.Dugo na bolovanjuJovanović je rodom iz Novog Pazara, ali je više od 10 godina živeo i radio u Beogradu. Prema rečima kolega koji nisu želeli da objavljujemo njihovo ime, nesrećni čovek je imao zdravstvenih problema.- Bio je bolestan, imao je šećer, povrede jetre i pankreasa, bio je dugo i na bolovanju. Tražio je invalidsku penziju i pre dva dana je dobio. Bio je presrećan, čašćavao je kolege. Ne znam zašto i šta mu se dogodilo. Nije delovao kao neko ko je spreman da počini samoubistvo. Svi smo u šoku - kaže kolega koji ima samo reči hvale za Jovanovića.U domu u kom je Jovanović živeo šok i neverica.- Ne znamo zašto je to uradio. Ubio se u kući u kojoj se nalazila njegova porodica, ne možemo da verujemo šta se dogodilo - rekao je jedan od rođaka.Kako saznajemo, Jovanović se uoči samoubistva pozdravio s komšijama s kojima se družio.- Bio mu je pun pištolj, čekao je da njegova žena izađe iz sobe i potom se ubio jednim metkom - rekla je jedna starija komšinica koju smo zatekli na ulici.Stefanović bez emocijaDragan Žebeljan, predsednik policijskog sindikata Sloga, navodi da uzroci samoubistva kao tema ne pobuđuju dovoljnu pažnju stručnih krugova.- Ministra Nebojšu Stefanovića ne poznajem dobro, pa se ne usuđujem da kažem da li ga sudbine ovih ljudi i porodica ostavljaju ravnodušnim ili ga potresaju. Na njegovom licu ne vidim emocije ili ne ume da ih pokaže. Niko i ne očekuje da ministar pusti suzu, ali svi mi zaposleni očekujemo bar neke korake u cilju unapređenja psihološke službe radi prevencije i sprečavanja samoubistva - naveo je Žebeljan.

Momčilo VidojevićMINISTAR NAS NE ČUJENezavisni policijski sindikat saopštio je da su nekoliko puta tražili od ministra Nebojše Stefanovića da oformi posebnu komisiju za ispitivanje suicida. - Ostaće upamćen kao ministar za vreme čijeg mandata se ubilo devet policijskih službenika. Ništa nije uradio da se otkriju uzroci ovih samoubistava - kaže predsednik sindikata Momčilo Vidojević.

HronologijaSamoubistva policajaca

6. januar 2016 - Policajac Aleksandar V. (44) ubio se pucajući sebi u glavu iz službenog pištolja u stanu na Karaburmi24. decembar 2015 - Policajac Nedeljko Kukolj (45) iz Nove Varoši, otac četvoro dece, ubio se pucajući sebi u glavu21. avgust 2015 - Saobraćajni policajac Bogdan S. (26) izvršio samoubistvo u šumi koja se nalazi u okviru jednog lovišta kod Barajeva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track