(VIDEO) UHVATILI GA TURSKI SPECIJALCI: Pogledajte kako je uhapšen špijun poreklom iz Srbije
Foto: Printscreen

Policijska akcija

(VIDEO) UHVATILI GA TURSKI SPECIJALCI: Pogledajte kako je uhapšen špijun poreklom iz Srbije

Crna Hronika -
SUR -Turska policija uhapsila je "agenta poreklom iz Srbije“ zbog sumnje da je strani špijun koji prikuplja obaveštajne podatke u Suru, navode turski mediji.

U našim bezbednosno-obaveštajnim strukturama kažu da oni nemaju nikakva saznanja o navodima turskih medija.

"Mi nemamo takvu informaciju. Proveravamo navode turskih medija o navodnom hapšenju srpskog agenta", rečeno je za Kurir u BIA.

Kako se navodi u izveštajima, od kojih se neki pozivaju na policijska saopštenja, "srpski i britanski agent" su uhapšeni dok su se "predstavljali kao novinari". Hapšenja su izvedena u ponedeljak u odvojenim akcijama u Suru, u oblastima u kojima ne važi policijski čas, uveden krajem prošle godine zbog ubistva jednog advokata.

Pojedini mediji navode da su hapšenja izvedena u "blizini mesta gde operiše Radnička partija Kurdistana".

"Špijuni su identifikovani kao stranci britanskog i srpskog porekla“, navode turski mediji. Na snimku hapšenja se vide, kako turski mediji navode, "pripadnici turske antiterorističke jedinice".

Uhapšene osobe, od kojih je jedna najverovatnije žena, odmah su odvedene u policijsku stanicu u Dijarbakiru na ispitivanje "zbog njihovih aktivnosti".

Mediji prenose i izjave turskih zvaničnika o tome da su "strane obaveštajne službe umešane u aktivnosti sa ciljem pravljenja haosa u regionu".

Grad Sur nalazi se na 82 kilometra od Dijarbakira i u tom gradu je već 63 dana na snazi policijski čas nakon ubistva kurdskog advokata Tahira Elčija. U gradu je nakon toga došlo i do žestokih sukoba kurdskih demonstranata sa policijom u kojima je bilo i žrtava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track