Najnovije vesti

SUĐENJE FRANCUZIMA: Mašina (2) otmičarka pretučena u CZ?!
Foto: Aleksandar Jovanović

Burno

SUĐENJE FRANCUZIMA: Mašina (2) otmičarka pretučena u CZ?!

Crna Hronika
Francuskinja Gorin Branšu, koja je optužena zbog kidnapovanja devojčice u Beogradu, došla je na suđenje s povredama po licu i vratu

Gorin Aleksije Sandrin Branšu, jedna od troje optuženih Francuza koji je terete da su prošle godine u Beogradu oteli dvogodišnju Mašu Prenković, pojavila se juče u Specijalnom sudu s modricama po licu.

Njen suprug Sebastijan Branšo oštro je protestovao kod sudije, a advokat odbrane Irina Borović potvrdila je za Kurir da je Gorin povređena u svojoj ćeliji.

Incident u sudnici

- Gorin je ispričala da je pala u pritvorskoj jedinici, a da su je nakon toga zatvorenice provocirale. Ima vidljive otoke po licu i vratu, pa kad je Sebastijan to ugledao, postao je veoma uznemiren i hteo je da interveniše. Aleksija je premeštena u drugu ćeliju nakon incidenta - rekla nam je advokatica Borović i dodala da se incident dogodio pre nego što su optuženi dovedeni u sudnicu.

Suprug otmičarke... Žestoko protestovao
Suprug otmičarke... Žestoko protestovao

Sudija Dragan Milošević opomenuo je Sebastijana Branšu Mišela posle incidenta koji je izazvao da obrati pažnju na ponašanje, jer će u suprotnom biti udaljen sa suđenja i u ćeliji će dočekati izricanje presude.
- Ovde postoje pravila ponašanja, nije dozvoljeno nikakvo mahanje rukama, otimanje od čuvara. Mogu da vas sankcionišem zbog napada na službeno lice - poručio je sudija Milošević Branšou.

Sudija se osvrnuo i na ponašanje njegovih saučesnica Gorin Sandrin i Kristen Eje.
- Dosta mi je porodične drame, čas se mrze, čas se vole. Dosta je plakanja, niste vi jedine žene u zatvoru - bio je oštar sudija.

Snimci pregledani

Na jučerašnjem suđenju pregledani su snimci sa sigurnosnih kamera iz „Mekdonaldsa“ u Pančevu, Aviv parka, kao i marketa „Idea“ i „Maksi“. Na njima se moglo videti da su francuski otmičari noć prespavali na parkingu.

Posebno je interesantan bio snimak iz marketa „Maksi“ u naselju Braće Jerković neposredno pre otmice male Maše. Na njemu su snimljene devojčica i njena majka Mirjana kako ulaze u prodavnicu, a samo minut nakon njih tu se pojavljuju i otmičari.

Hronologija
ODMAH UHAPŠENI

Za učestvovanje u otmici u naselju Braće Jerković optuženi su Sebastijan Branšu Mišel, njegova supruga Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njihova ćerka Emelin Ulijet Kristel

Njih troje su u pritvoru od hapšenja od 13. marta 2015. godine nakon pokušaja otmice

Gorin Branšu i njena ćerka Emerin detaljno su ispričale kako je došlo do otmice, optuživši za sve Sebastijana

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...