U Žapca pucao profesionalac!

Istraga ranjavanja u Novom Sadu

U Žapca pucao profesionalac!

Crna Hronika -
Policija: Podatak da je ispaljeno desetak metaka, a da niko od gostiju u piceriji, osim Nebojše Tubića (52), nije ni okrznut, govori da je reč o profesionalcu

NOVI SAD - Drama!Novosadska policija još nije ušla u trag osobi koja je prekjuče, oko 18.30, u bašti picerije „Aleksandar“ u centru Novog Sada izrešetala Nebojšu Tubića (52), zvanog Žabac! U ovom trenutku čak se ne zna pouzdano ni šta bi mogao biti motiv napada na čoveka koji je u javnosti poznat i kao dečko pevačice Goce Božinovske, a inspektori nemaju sumnje samo u jedno: prekjučerašnji napad je delo profesionalca!

Hici u fasadu

- Tubić je sedeo s još tri osobe za stolom, ali nijedna od njih nije ni okrznuta, iako je napadač ispalio rafal od desetak metaka! Osim toga, nakon što je pogodio Tubića u glavu, napadač je iskusno ispalio nekoliko hitaca u fasadu picerije, kako bi izazvao haos i lakše pobegao. Mi još pregledamo snimke kamera za video-nadzor u potrazi za tragovima - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.

Motiv napada nije mogla da nasluti ni Goca Božinovska, koja je i dalje u velikom šoku.

- Ne znam šta da kažem! Bože, pomozi mu, pomozi i nama... Očajna sam. On je u komi, a doktori neće ništa da kažu. Ne daju mi ni da uđem da ga vidim. Nebojša je oduvek bio miran i neupadljiv. Nema veze s tim kriminalnim pričama u koje ga ubacuju. Nije bio ni sa kim u sukobu, niko mu nije pretio, nikada... Ni nama nije jasno ko je i zbog čega mogao da uradi nešto ovako surovo - kaže Božinovska.

Ona dodaje da se nekoliko sati pre napada spremala da ode do Tubića u Novi Sad.

- Tada mi je zazvonio telefon i drugarica mi je javila da je Žabac ubijen! Srušila sam se od šoka, a onda se malo sabrala i odlučila da to proverim. Tada sam saznala da je teško povređen, ali živ - priča pevačica.

Veza sa Šarićem?

Nebojša Tubić ima burnu biografiju, a interesantno je da je na suđenjima grupi Darka Šarića optuženi Radovan Štrbac, koji se tereti za pranje novca, rekao je da je Tubić bio na sastancima s Miletom Jerkovićem i Jocom Amsterdamom u vili Darka Šarića na Tatarskom brdu u Sremskoj Kamenici kad su se dogovarali o pranju Šarićevog novca. Prema policijskim informacijama, Tubić je posredovao u nekoliko ponuda prodaje poljoprivrednog zemljišta jer je poznavao Jerkovića i Štrpca.

Stanje neizvesno

- Operacija je trajala nekoliko sati, a Tubić je s teškim povredama glave smešten na odeljenje intenzivne nege, ali je njegovo stanje i dalje neizvesno - rekla je portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin.

Društvo

U momentu pucnjave Tubić je sedeo sa Aleksandrom Gajićem, vlasnikom picerije, sa Bojanom Matijevićem, sinom vlasnika mesne industrije „Matijević“, i sa Darkom Ćorovićem, vlasnikom „Obuće Metro“.

Foto-robot napadača

- visok između 175 i 180 centimetara

- nosio crnu odeću

- na glavi imao ribarski šešir

- koristio „hekler“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track