HAPŠENJE U NOVOM SADU: Priveden makedonski novinar
Foto: Profimedia

Po poternici Interpola

HAPŠENJE U NOVOM SADU: Priveden makedonski novinar

Crna Hronika -

NOVI SAD - Policija u Novom Sadu privela je makedonskog novinara Zorana Božinovskog (50) iz Kumanova po poternici Interpola.

Božinovskog su, prema nezvaničnim informacijama, uhapsili pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije po nalogu Ministarstva pravde, ali za sada nije poznato koji je razlog za privođenje Božinovskog.

On već nekoliko godina boravi u Novom Sadu, a u novembru 2013. godine je bio uhapšen u Novom Sadu po Interpolovoj poternici i nakon toga je proveo više od godinu dana u ekstradicionom pritovoru.

Odlukom Apelacionog suda pušten je na slobodu, pri čemu mu je oduzet pasoš i naloženo da ne sme da napušta Srbiju. Za njim je svojevremeno bila raspisana poternica u okviru policijske akcije "Špijun" u Makedoniji, a bio je osumnjičen za špijunažu, zločinačko udruživanje i iznudu. On je bio u grupi od oko 20 osoba protiv kojih je 2013. godine pokrenut postupak zbog sumnje da su se bavili špijuniranjem, ali i ucenama uticajnih ličnosti u Makedoniji od kojih su tražili novac da ne bi objavljivali u javnosti detalje iz njihovih privatnih života.

Mada je ostalima suđenje počelo, protiv njega postupak nije pokrenut jer sve vreme živi u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track