PETO DETE NESTALO U VODI: Kanal progutao malog alasa (4)!

Mališan Stefan P. se udavio

PETO DETE NESTALO U VODI: Kanal progutao malog alasa (4)!

Crna Hronika -

Četvorogodišnjak se utopio dok se igrao na terasi vikendice. Za njim satima tragali policija i vatrogasci

SRBOBRAN - Dečak Stefan P. (4) udavio se preksinoć u vikend naselju Atar kod Srbobrana u kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Navodno, dečak je nestao dok se igrao ispred vikendice u kojoj je boravio.Kako Kurir nezvanično saznaje, nastradali dečak bio je sa roditeljima, ocem Miodragom Pisarevićem i majkom Katalin Hajdu, kod njihovih prijatelja u vikendici koja se nalazi u naselju na kanalu kod Nadalja.

- Pre nego što se utopio, Stefan se igrao na terasi vikendice. Odjednom se udaljio, a niko od prisutnih to nije primetio. Nakon nekoliko minuta Katalin je prva primetila da ga nema i počela da ga doziva. Kada su shvatili da se ne odaziva, krenuli su da ga traže s prijateljima - kaže izvor Kurira.Nađen na obaliOčajni roditelji odmah su prijavili policiji da je dečak nestao, te su do kanala došle i spasilačke jedinice iz Srbobrana i Novog Sada, interventna jedinica, pripadnici vatrogasne jedinice, a angažovani su i psi tragači i detaljno je pretražen teren.- Nažalost, pola sata pre ponoći mališan je pronađen na obali kanala Dunav-Tisa-Dunav, ali pomoći mu nije bilo. Pretpostavlja se da je upao u kanal i da se utopio, ali je tužilac iz Sombora naložio da se uradi obdukcija - dodaje naš izvor.Kako saznajemo, obdukcija je završena juče, a konstatovano je da mališan na sebi nema nikakve povrede, već da je smrt nastupila davljenjem u vodi.Porodica očajnaRođaci nastradalog dečaka jedva su skupili snage da progovore o tragediji.- Ovo je strašno. Niko od nas ne može da veruje da Stefana više nema. To je tako sladak dečkić bio, uvek nasmejan. Obožavao je da peca i često je sa ocem bio na pecanju. Svi smo se čudili kako tako mali zna šta su riba i pecanje. Jadni roditelji. Trenutak nepažnje i eto tragedije - kaže jedna od rođaka porodice Pisarević koja je želela da ostane anonimna.

Poslednji oproštaj... Žarko Janjić
Poslednji oproštaj... Žarko Janjić

BOL DO NEBA Žarko Janjić sahranjen u Bunuškom Čifluku GDE ĆEŠ, BATO, ZAŠTO ME OSTAVI!?Gde ćeš, bato, zašto me ostavi, zajaukao je na sahrani Darko Janjić, brat Žarka Janjića, koji se udavio nakon skoka u reku Vučjanku. Dečak je juče sahranjen u rodnom selu Bunuški Čifluk.Dok se dečačić gušio u suzama, nesrećna majka Dragana jecala je nad odrom sina.- Joj, sine, gde mi to ode, kako će majka - plakala je majka Dragana, dok se otac gušio u suzama pridržavajući se za mlađeg sina.Okupljeni drugovi i drugarice pokojnog Žarka šaputali su među sobom.- Želeo je da upiše kuvarsku školu u Vučju. Spremao se, maštao je i sanjao kako će raditi u kuhinji i možda jednog dana imati svoju kafanu - ponavljala su uplakana deca dok im je iz ruku ispadalo cveće.Žarka Janjića ispratili su nastavnici OŠ „Bora Stanković“, prijatelji i rođaci.A. D.

HronologijaCRNI VIKEND18. jun 2016 - Nadžmedin Murina (14) utopio se kod Ade Huje na Dunavu kad je upao u vodu, a nije znao da pliva. Njegov drug Armando Bećiri pokušao je da ga spase, ali bezuspešno.18. jun 2016 - Viktor Roksić (13) utopio se na Adi Ciganliji kad je s drugarom plivao do obale. Drug je prijavio spasiocima da je Viktor nestao, a oni su ga pronašli tek sutra.17. jun 2016 - Stefan Mitrović (16) iz Čačka utopio se u Moravi kad je s drugarima proslavljao kraj školske godine. Njemu je verovatno stalo srce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja