GLEDALA SMRT U OČI: Ženu (77) pregazio teretni voz dok je prelazila neobeležni prelaz u Nišu
Foto: Kurir Dopisnik

Komšinice pokušale da je dozovu i spasu joj život

GLEDALA SMRT U OČI: Ženu (77) pregazio teretni voz dok je prelazila neobeležni prelaz u Nišu

Crna Hronika -

Nišlijka Zorica K. (77),nastradal je danas oko 11.30 časova na pruzi Niš-Dimitrovgrad na oko 300 metara od

Paliluske rampe.

Nesrećna starica vraćala se kući u obližnju ulicu Zone Zamfirove i da bi prekratila put, odlučila da pređe kolosek na otvorenoj pruzi, takozvanom divljem prelazu, koji komšije koriste pri odlasku u grad.

- Baka verovatno nije čula ni videla voz.Teško se kretala.Poštapala se i nosila je neke stvari u drugoj ruci. Kad je dizelka počela da trubi,okrenula se prema njoj i zaprepašćeno podigla ruku u kojoj je bio štap. Mašinovođa je naglo kočio ali pod teretom duge kompozicije vagona nije mogao da se blagovremeno zaustavi. Za njom su išle dve žene koje su pokušale da je dozovu da se skloni ali i da ih je čula ne bi mogla tako teško pokretna da izbegne smrt koju je gledala u oči, kaže komšinica.

Od direktnog udara voza baki je razbijena glava a potom dok je donji stroj vukao po betonskim pragovima zadobila je prelome po celom telu tako da je na mestu ostala mrtva.

Zorica je inače, supruga bivšeg pokojnog istražnog sudije Okružnog suda u nišu,Staniše Krdžalića a njen sin Vladan radi kod vojske. U trenutku nesreće Vladan je bio u selu a o nesreći su ga obavestile komšije.

- Sigurno nije reč o samoubistvu već nesrećnom slučaju,rekao je sin Vladan,kojise brzo obreo na mestu nesreće. Kako komšije govore sve one a i baka često prelaze prugu na ovom mestu ali su ogorčene zbog indolentnosti gradskih vlasi Niša koje decenijama unazad pred svake izbore obećavaju izmeštanje pruge Niš Dimitrovgrad koja prolazi kroz srce grada Niša.

(R.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track