PRETI IM ŠPANSKA ROBIJA: Srbi hteli da kupe bubreg od Marokanca, pa ga pretukli kad se predomislio
Foto: AP

Pokušali da kupe organ u Španiji za 6.000 evra

PRETI IM ŠPANSKA ROBIJA: Srbi hteli da kupe bubreg od Marokanca, pa ga pretukli kad se predomislio

Crna Hronika -

MADRID - Špansko tužilaštvo predložilo je sudu da četiri osobe iz Srbije osudi na kazne od devet do 13 godina zatvora zbog pokušaja kupovine bubrega od jednog migranta iz Maroka.

U pitanju je porodica Tonija R., bubrežnog bolesnika, čiji je otac inače označen kao vođa razbojničke kriminalne grupe koja je godinama unazad pljačkala po Španiji, ali i južnoj Nemačkoj.Propao dogovor- Uhapšeni su sredinom prošle godine, nakon što su uz pretnju ubistvom pokušali da kupe bubreg za 6.000 evra od jednog migranta iz Maroka. Toniju R. je transplantacija bubrega bila jedini lek, zbog čega je njegov otac pronašao siromašnog migranta, s kojim je pokušao da ugovori prodaju. Marokanac je najpre pristao da proda bubreg, ali se tokom medicinskih ispitivanja uoči operacije predomislio, što je razbesnelo razbojničkog bosa - navodi izvor iz istrage i dodaje:- Marokancu su potom počeli da prete ubistvom, da bi ga na kraju kidnapovali i tukli. Kasnije se ispostavilo da njegov bubreg uopšte ne odgovara Toniju R., pa su ga posle nekoliko dana zatočeništva pustili. Ubrzo je za slučaj saznala policija, zbog čega je porodicu Tonija R. odmah uhapsila, kao i njihovog vozača, koji je učestvovao u ucenama Marokanca.Zlostavljali MarokancaNakon hapšenja, ali i kasnije tokom postupka, uhapšeni Srbi su negirali krivicu da su hteli da kupe bubreg, kao i da su zlostavljali Marokanca pošto nije ispoštovao dogovor. Dokazi protiv njih su, međutim, bili isuviše jaki, pa je tužilaštvo predložilo sudu da trgovce organima osudi na kazne zatvora od devet do 13 godina. Kao otežavajuća okolnost pomenuta je i činjenica da su „donatora“ kidnapovali, a potom brutalno zlostavljali. Sud je ocenio da su optuženi Srbi iskoristili svoje materijalno stanje za manipulaciju siromašnim migranatima, što je u ovom slučaju takođe otežavajuća okolnost.

Uhapšena bandaDECA PLJAČKALA KUĆE ZA NJIHRazbojnička kriminalna grupa, čiji je vođa otac Tonija R., poznata je u Španiji i Nemačkoj po tome što su im za krađe primarno oruđe - deca! Nakon afere „bubreg“, banda je razbijena i uhapšeno je čak 48 kriminalaca, koji su godinama unazad pljačkali kuće bogatih uz pomoć dece koju su prethodno obučavali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track