Sevale pesnice na presudi za Bir fest

Okršaj u sudu!

Sevale pesnice na presudi za Bir fest

Crna Hronika -
Šest osoba je privedeno, a dvoje je tražilo pomoć lekara posle okršaja koji je izbio kad je izrečena kazna trojici napadača na devet posetilaca prošlogodišnjeg festivala

BEOGRAD - Sevale pesnice!

Šestoro privedenih i dvoje kojima je hitno ukazana lekarska pomoć epilog su haosa u sudnici Palate pravde koji je nastao kad je sudija Bojan Mišić trojicu napadača na posetioce prošlogodišnjeg Bir festa osudio na ukupno 13 godina i pet meseci zatvora!

Nervoza u publici- Ljubomir Trifunović (21) osuđen je na sedam godina, a Jovan Jeremić (21) na pet godina i devet meseci zatvora zato što su 20. avgusta 2011, tokom Bir festa, nožem i bokserom teško povredili devet mladića. Aleksandar Radović osuđen je na osam meseci zatvora zbog učestvovanja u tuči - saopštio je sudija Mišić, posle čega je usledio haos!

Trifunović je zaplakao i seo na optuženičku klupu, dok je Radović, očito zadovoljan presudom, pokušao da poljubi Jeremića. Iznerviran ovim gestom, iz publike je skočio Jeremićev rođeni brat Branislav.

- Šta ga ljubiš? Aleksandre, reci istinu! Ti dobro znaš šta se desilo! - povikao je Branislav iz publike i krenuo ka delu u kom sede optuženi i sudsko veće.

Udario čuvaraNa sreću, odmah je reagovala sudska straža i sprečila da se incident pretvori u masovnu tuču.

- Pustite me, pustite me! Videćete vi! - vikao je Branislav Jeremić i otimao se u sudnici, a onda se okršaj nastavio u hodniku! Branislav je udario jednog od stražara u glavu, a da bi ga savladali, stražari su morali da upotrebe lisice i pendreke!

- Sram vas bilo, gov.a jedna! To vam je pravda - viknuo je njegov otac Miroslav Jeremić.Zatvorska straža počela je da izvodi osuđene, kad je iz publike zakukala majka osuđenog Trifunovića:

- Ljubo, drži se sine. Pogledaj u majku! - vrisnula je ona, a onda pala u nesvest, zbog čega su je na rukama preneli u ambulantuSudija Mišić prekinuo je tada izricanje presude. Zbunjen haosom u sudnici, tiho je, više za sebe, prokomentarisao: „Jesu li oni uopšte čuli da sam im ukinuo pritvor“!

Roditelji u stanici

Posle haosa u sudnici i hodniku u Palati pravde, policija je privela Branislava Jeremića, njegovog oca, ali i majku, koja nije imala dokumenta kod sebe.- Osim njih troje, privedeni su i Jeremićevi prijatelji Aleksandar O., kao i dvojica mladića koja kod sebe nisu imala dokumenta. Jeremićeva majka je brzo posle privođenja puštena iz policije - kaže izvor Kurira.

Kazne napadačimaLjubomir Trifunović: sedam godina robije

Jovan Jeremić: pet godina i devet meseci

Aleksandar Radović: osam meseci zatvora

Odbrana najavila žalbeBranioci osuđenog Trifunovića, advokati Saša Milovanović i Nemanja Govedarica, izjavili su da su zadovoljni što je sud prekvalifikovao krivično delo i umesto za pokušaj ubistva, Trifunovića osudili za nanošenje teških i lakih povreda.- Što se tiče visine kazne, odbrana će uložiti žalbu - rekao je Govedarica.

Incidenata u sudu bilo i ranije

13. JUN 2011 - Zorana V. Š. (57) iz Beograda sekirom nasrnula na sudsku stražu i razbila 12 prozora na zgradi Palate pravde u Beogradu jer je bila nezadovoljna sudskim sporom koji je vodila više od šest godina!

23. SEPTEMBAR 2010 - Monja V. (40) i Kristina N. (34) uhapšene su zbog sumnje da su na platou ispred Palate pravde nožem i makazama izbole Zorana V. (39) kad je izašao iz sudnice u kojoj se protiv njega vodio postupak zbog udesa u kom je poginula Katarina Pavlović, Kristinina sestričina.

13. SEPTEMBAR 2010 - Jovan B. (44) lakše je povređen kada je policajac Orhan I. (35) slučajno ispalio hitac iz službenog pištolja. Orhan I. i bio je svedok na jednom slučaju, a pištolj je opalio kad je uzeo oružje na prijavnici. Jovana B. je komadić mermera koji se otkinuo od poda pogodio u nogu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track