Zukorlićev brat preti Kuriru

Zukorlićev brat preti Kuriru

Crna Hronika -
Nermin Smajlović, muftijin brat od tetke, preti da će tužiti naš list

BEOGRAD - Nermin Smajlović iz Novog Pazara, brat od tetke muftije Muamera Zukorlića, preti tužbom Kuriru.

Naime, Muftijin brat saslušan je u četvrtak u okviru akcije Sbpok i Tužilaštva za organizovani kriminal na razotkrivanju finansijskog kriminala kojim je budžet Srbije oštećen za oko milijardu dinara. Posle pisanja Kurira o akciji Žandarmerije na našu adresu je stiglo pismo Nermina Smajlovića koje mi u celosti prenosimo. "U skladu sa Zakonom o javnom informiranju obavezni ste da u cijelosti objavite sljedeći demanti na tekst "Žandarmerija pretresla kuću muftije Zukorlića" objavljen 1. 6. 2012. u štampanom i elektronskom izdanju.Također zahtijevamo da reagiranje bude objavljen u cjelosti na Bosanskom jeziku kako Vam je i poslan.Ukoliko isto ne učinite bit ćemo prinuđeni da zadovoljenje pravde potražimo kod nadležnih sudskih organa.

DEMANTIJ

Sa ogorčenjem obavještavam javnost da sam jučer u ranim jutarnjim satima u spavaćoj sobi svoje kuće bio žrtva fizičkepsihičke i moralne torture specijalne jedinice žandarmerije koja je nasilno upala u moju kuću odvaljujući ulazna i sobna vrata.

Tom prilikom u kući se nalazila moja supruga i dvoje djece koji su preživjeli teške traume.Prilikom upada u kuću pripadnici žandarmerije bili su nasilni i prema meni nanijevši mi izvjesne fizičke povrede.Ovaj čin smatram najgrubljim oblikom kršenja privatnosti mene i moje porodice i uvredom naših moralnih i vjerskih osjećanja.Moji problemi sa inspekcijom i drugim državnim službama proživljavam nakon što sam istupio iz Sandžacke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića i prestao sa aktivnostima i sponzorisanjem ove partije.

Protiv pripadnika žandarmerije njihovih nalogodavaca i naručioca ove akcije podnijet cu krivične prijave i pokrenuti tužbu za nadoknadu materijalne i nematerijalne štete.Borit ću se za pravedan sudski epilog ovog događaja kako se ovakva tortura i kršenje elementarnog ljudskog prava na dostojanstvo i privatnost ne bi nikome ponovile.Nema sumnje da je ovaj čin inspirisan politički i zbog bliske rodbinske veze sa muftijom Muamer ef. Zukorlićem."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja