Čutura samo vikao: Šta ću sad, sine moj!

Tuga u porodičnom domu

Čutura samo vikao: Šta ću sad, sine moj!

Crna Hronika -
Zar je moralo ovo da se desi, kroz suze kaže Slavica, baka Stefana (9), mlađeg sina srpskog rukometaša koji je umro od izliva krvi u mozak pošto je pogođen kamenom u glavu

BEZDAN - Zar je moralo ovo da se desi...- Zašto je umro naš mali anđeo? Toliko je bio pun života, a tako ga je kratko živeo - priča Slavica Čutura dok oplakuje svog unuka Stefana (9), mlađeg sina proslavljenog rukometaša Dalibora Čuture (37).

Podsetimo, dečak je umro kad ga je jedan od trojice dečaka, koji imaju sedam, 11 i šesnaest godina, posle tuče kamenom udario u glavu u parku u španskom gradu Leonu. Kako je na mozgu imao aneurizmu, to jest proširen krvni sud, udarac je izazvao njeno pucanje. Krv se izlila u mozak i Stefan je ubrzo preminuo.

- Daliboru je brat Davor javio šta se desilo. Kad je čuo strašnu vest, spustio je slušalicu i počeo da udara glavom o zid! Vikao je: „Šta ću ja sad? Šta ću?“ Bol je bila toliko jaka da nije mogao da prestane. Pokušali smo da ga smirimo i govorili smo mu da mora da misli na sina Davida (11) i suprugu Mariju. Nije vredelo - jecajući priča Daliborova majka Slavica.

Ubrzo su u stan porodice Čutura u Bezdanu stigli njegovi drugovi. Pozvan je i lekar, koji je probao da mu da nešto za smirenje.

- Dalibor je to odbio vičući: „Ne, neću! Neću da spavam! Neću!“ Srce nam se slamalo - brišući suze kaže dečakova baka.

Dalibor je otputovao u Španiju. Javio se svojim roditeljima i rekao im da je obdukcija pokazala da je njihov Stefan bio bolestan i da je umro od pucanja aneurizme u mozgu.

- Tako je umro naš anđeo. Nismo ni znali da boluje od nečega, a sa tim oštećenim kapilarom mogao je da doživi starost. Lekari su nam rekli da je toj bolesti bila dovoljna samo sitnica da dođe do najgoreg - priča sa suzama u očima deda Branko i dodaje da je Stefan išao redovno na lekarske preglede jer je trenirao fudbal, ali da lekari ništa nisu primetili.

U Leonu, u kom je porodica Čutura živela 12 godina, juče je održana komemoracija za malog Stefana.- On će danas biti kremiran. A kad pribavimo neophodnu dokumentaciju, donećemo njegovu urnu u Srbiju. Da li će sahrana biti u Bezdanu ili Bačkoj Palanci, gde žive roditelji Daliborove supruge Marije, još ne znamo - kaže deda Branko.

Igraće na Olimpijadi za Stefana- Rekao sam Daliboru da mora da učestvuje na Olimpijadi zbog Stefana. On je toliko navijao za njega. Verujem u svog sina. Moći će on to - rekao je Branko.

Deda Branko spremio teren za fudbalIako Dalibor ne živi s roditeljima već dvadeset godina dva puta godišnje dovodio je Stefana i njegovog brata Davida kod bake i deke.- Poslednji put su bili zimus, a redovno smo se čuli i videli preko Skajpa. Nedavno je Stefan proglašen za fudbalskog strelca generacije i za to je dobio medalju koju nam je pokazao preko Skajpa - kaže baka Slavica.Deda Branko dodaje da je unucima na vikendici pripremio fudbalski teren kako bi dečaci mogli da se igraju, ali da sad više nikad neće videti njihovu zajedničku igru.

NeuteŠna baka Slavica
NeuteŠna baka Slavica

Trener primetio nešto...- Juče se Dalibor setio da mu je Stefanov trener rekao da je tri dana pre nesreće na treningu primetio da se dečak sporije kreće. Kad ga je pitao šta mu je, Stefan mu je odgovorio da mu nije ništa i da mu malo smeta sunce - kaže baka Slavica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track