Kasapin dao milion evra Sanaderu na ruke

Afera Sanader

Kasapin dao milion evra Sanaderu na ruke

Crna Hronika -
Bivši poslanik HDZ i kasapin Stjepan Fiolić izjavio pred sudom da je Ivi Sanaderu dao 10 miliona kuna i milion evra u kešu

ZAGREB - Najpoznatiji hrvatski mesar, donedavno poslanik HDZ u Saboru Stjepan Fiolić izjavio je u istrazi o aferi Planinska da je bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu dao 10 miliona kuna i milion evra u kešu.

On je sedam dana posle hapšenja u aprilu, priznao da je podstakao Sanadera i bivšeg ministra Petra Čobankovića da Ministarstvo regionalnog razvoja po uvećanoj ceni od njega kupi zgradu u Planinskoj, ali je tvrdio da je novac od prodaje zadržao za sebe.

Čak je izrazio spremnost da vrati 26,4 milona kuna ilegalno zarađenih sredstava na razlici od tržišne cene.Međutim, sada je Fiolić, u novom ispitivanju odlučio da otkrije gde je novac završio, piše Jutarnji list.

List podseća da je Fiolić 2009., samo dva dana nakon što je na račun njegove firme stigla uplata od prodaje zgrade u Planinskoj, podigao više od 15 miliona kuna gotovine.

On je prvo ponudio priču da je ta sredstva potrošio za gradnju dve kuće, za sebe i sina.

Sada je potvrdio sumnje da je dobar deo novca dao tadašnjem premijeru Ivi Sanaderu.

List nezvanično navodi da Fiolić u novom iskazu, pored gotovine koju je predao Sanaderu, naveo još niz troškova koje je podmirivao po Sanaderovim uputstvima.

Između ostalog, on je rekao da je novcima od prodaje Planinske podmirivao troškove kupovine umetničkih slika za Sanadera, plaćao bogate ručkove i proslave na koje je tadašnje državno rukovodstvo pozivalo brojne ugledne osobe iz svih struktura.

Takođe je govorio i o određenim “uslugama” koje je činio za Sanadera nakon njegova odlaska s funkcije premijera, posebno kada je USKOK počeo ozbiljno da istražuje Sanaderovu imovinu. (kraj) js List piše da bi Folićev iskaz, mogao Sanadera ponovo koštati slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track