Najnovije vesti

REZULTATI VEŠTAČENJA SMRTI MALOG RADENKA: Morao je biti zadržan u bolnici
Foto: Shutterstock

REZULTATI VEŠTAČENJA SMRTI MALOG RADENKA: Morao je biti zadržan u bolnici

Crna Hronika

Milan Nikodinović, otac dečaka Radenka (8), koji je oktobra prošle godine posle preloma ruke preminuo od sepse, danas je dobio rezultate veštačenja - kako kaže, stručnjaci su konstatovali da je dečak morao da bude zadržan u bolnici, da prima antibiotsku terapiju i da se rana hirurški obrađuje.

- Ništa od toga nije činjeno u Opštoj bolnici u Loznici, a u izveštaju piše i da je mala rana bila zatvorena, da u nju nije mogao da stigne kiseonik i da ju je bilo nužno otvoriti - kaže on, za "Novosti".

- U lečenju u Institutu za majku i dete u Beogradu konstatovan je jedan propust, ali je ocenjeno da je dete iz Loznice poslato u veoma lošem stanju, opasnom po život.

Zbog smrti dečaka, Ministarstvo zdravlja Srbije podnelo je krivičnu prijavu protiv doktora Dobrivoja Bojanića, ortopeda u lozničkoj bolnici, koji je primio dečaka. U međuvremenu je saslušan osumnjičeni lekar, ali i tridesetak svedoka. U Tužilaštvu su isticali da je preostalo da stignu veštačenja, posle čega sledi odluka da li će protiv dr Bojanića biti podignuta optužnica.

Veštačenje je sada obavezno. Roditelji dečaka od početka su zahtevali odgovornost lozničkog lekara, ali i nekih lekara iz Beograda, jer smatraju da bi Radenku verovatno spasli život da su mu amputirali ruku.

(Kurir.rs/Večernje novosti, V.Mitrić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...