Prevrnuo se autobus na Velebitu, 8 poginulih, 44 povređeno
Foto: Pixsell, 24 Sata

Stravična nesreća

Prevrnuo se autobus na Velebitu, 8 poginulih, 44 povređeno

Crna Hronika -
Vozač autobusa smrti, koji je najverovatnije zaspao za volanom, probio ogradu na autoputu, prešao u suprotnu traku i prevrnuo se na bok. Među stradalima i sedmogodišnje dete. Poslednja poruka: Sve je ok! Nismo umorni, stižemo na more

ZAGREB - Osam čeških turista je poginulo, a 44 su povređena u stravičnoj nesreći koja se jutros oko 3.45 časova dogodila na autoputu Zagreb-Split kada se autobus kojim su putovali prevrnuo kod tunela na Velebitu.

Kako je saopšteno iz hrvatske Državne uprave za zaštitu i spasavanje, autobus se prevrnuo kod tunela Krpani na Velebitu.

Pošto je probio centralnu ogradu na autoputu, prešao je u suprotnu traku i prevrnuo se na bok.U toku je uviđaj koji treba da razjasni uzrok nesreće.

Jutarnji list javlja da je među poginulima i jedno sedmogodišnje dete, dok pojedini hrvatski mediji navode da se sumnja da je vozač zaspao za volanom.

Povređeni su nakon nesreće zbrinuti u bolnici Gospić, a tri najteže povređena lica su helikopterom prebačena u Zagreb.

Dve teško povređene devojčice, seste bliznakinje, prebačene su u Kliničko-bolnički centar Zagreb. Jedna je u komi, s teškim povredama više organa, a druga je pri svesti, s komplikovanim prelomom potkolenice. Devojčica u komi je polutraumatizovana, a teško su joj stradale kosti, glava, abdomen i grudni koš, rekao je dežurni hirurg Tomislav Letić.

Mesto tragedije je posetio hrvatski ministar zdravlja Rajko Ostojić, a najavljeni su i dolasci ministra turizma i ministra unutrašnjih poslova. Aktivisti Crvenog krsta vodom snabdevaju putnike 18 kilometara dugačke kolone na potezu Gospić - Sveti Rok, koji čekaju da se saobraćaj normalizuje, budući da je posle nesreće zaustavljen.

Zbog prekida saobraćaja u oba smera, između čvora Gornja Ploča kod Udbine i čvora Maslenica, koristi se zaobilazni pravac Sveti Rok-Gračac-Obrovac-čvor Maslenica.

Jutarnji list je objavio da je iz autobusa smrti, samo 10 minuta pre nesreće, poslata poslednja poruka koja je glasila: Sve je ok! Nismo umorni, stižemo na more.

Foto: Jutarnji.hr
Foto: Jutarnji.hr

Foto: Jutarnji.hr

Foto: Jutarnji.hr

http://www.youtube.com/watch?v=90QB59qV5Tg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track