Najnovije vesti

DO KRISTININOG UBICE POLICIJA JE DOŠLA PREKO "VEZE": Evo šta će biti sa 2 miliona dinara nagrade za dojavu
Foto: Privatna Arhiva

DO KRISTININOG UBICE POLICIJA JE DOŠLA PREKO "VEZE": Evo šta će biti sa 2 miliona dinara nagrade za dojavu

Crna Hronika

Miloš Srebrić (35), koji je uhapšen prošle nedelje zbog sumnje da je u maju ove godine na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kristinu Kaplanović (19), nije priveden na osnovu informacije od građana za koje je obećana nagrada, već operativnim radom MUP.

Naime, Srebrića, koji je uhapšen u sredu uveče u svom stanu, odao je takoreći policijski "doušnik", koji je policiju uputio ka potencijalnom ubici.

Ova informacija došla je od Srebrićevog "kolege" - takođe čoveka s one strane zakona - koji je imao izvesna saznanja o ubistvu na benzinskoj pumpi. To, istovremeno, znači da nagrada od dva miliona dinara, koju je za informaciju o ubistvu nudila kompanija za koju je devojka radila, neće biti isplaćena.

foto: Privatna Arhiva

Neposredno nakon privođenja, Miloš nije imao status osumnjičenog. Do odluke o hapšenju, koju je doneo nadležni tužilac iz Višeg tužilaštva u Beogradu, došlo se tek nakon celodnevnog ispitivanja privedenog.

Iako je negirao zločin, Srebrić je protiv sebe imao svedoke koji su ga prepoznali kao egzekutora uprkos tome što je bio maskiran. Postoji mogućnost da je do pozitivne identifikacije došlo i zbog toga što osumnjičeni na licu ima prepoznatljiv trag (fleku), zbog kog je i poznat kao Miloš Flekica.

foto: Privatna Arhiva

Osim svedoka, Srebrića je odalo i to što je pao na poligrafskom testiranju. Iako poligraf nije dokaz koji se može izvesti na sudu, indicije dobijene na ovaj način mogu biti dovoljan osnov za hapšenje.

Osumnjičenom je nakon hapšenja određeno 30 dana pritvora, a Više tužilaštvo nastavlja istragu protiv njega.

Podsećamo, Kristina Kaplanović bila je radnica na pumpi koju je tokom pljačke u glavu upucao lopov. Nesrećna devojka je stradala zbog pazara od 10.000 dinara. Ubica se nakon pljačke dao u beg i policija je mesecima tragala za njim, do prošle nedelje.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Dogorelo do nokata! Radnici Goše protestovali pred Vladom Srbije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...