BRUTALNO! STOJKETU ODSEKLI PRSTE, PA MU PUCALI U GLAVU: Vođu rakovačkog klana mučili zbog informacija
Foto: Facebook

JEZIVI DETALJI

BRUTALNO! STOJKETU ODSEKLI PRSTE, PA MU PUCALI U GLAVU: Vođu rakovačkog klana mučili zbog informacija

Crna Hronika -

Nebojšu Stojkovića, koji je blizak „škaljarcima“ i ljudima oko Luke Bojovića, u bolnici u Barseloni čuvaju policajci. Veruje se da je žrtva sukoba crnogorskih klanova

BARSELONA - Nebojša Stojković Stojke (49), vođa „rakovičkog klana“, najverovatnije je brutalno mučen pre nego što su napadači ispalili četiri hica u njegovu glavu i telo. Kako prenose španski mediji, Stojketu su odsečena dva prsta.

- Stojković je prvo tučen po glavi, a onda su u njega ispaljena četiri hica. Pored njegovog tela nađena su dva odsečena prsta. Nejasno je još uvek da li su mu ih napadači odsekli ili ih je metak otkinuo kad je podigao ruku da se zaštiti. Ako je mučen, onda se pretpostavlja da je suparnička ekipa pokušala da iz njega izvuče neke informacije - preneli su mediji.

Kako je objavljeno, napad se dogodio u ponedeljak uveče, u parkiću na uglu dveju ulica. Stanari okolnih zgrada su čuli krike muškarca, a potom i pucnje.

- Kada je policija koju su pozvali građani stigla, zatekla je čoveka bez dokumenata koji je jedva živ ležao na zemlji. Pored njegovog tela pronađen je i pištolj kalibra devet milimetara, a istražitelji veruju da je to oružje iz kojeg je pucano u njega - navode oni.

foto: Privatna Arhiva

On je odmah prebačen u bolnicu Sant Pau u Barseloni, u kojoj ga danonoćno čuvaju katalonski policajci, a lekari se i dalje bore za njegov život.

- Istraga zasad ide u nekoliko pravaca, ali se veruje da je reč o obračunu između sukobljenih kriminalnih grupa na teritoriji Srbije i Crne Gore. Činjenica da je ubica u njega ispalio četiri hica, od kojih jedan u glavu, svedoči o tome da mu je cilj bio likvidacija, a ne upozorenje - objašnjava on.

Nebojša Stojković Stojke, podsetimo, osuđivan je ranije u Srbiji, a navodno je blizak Luki Bojoviću i crnogorskom „škaljarskom klanu“. Navodno, s njima ih je povezao brat njegove bivše supruge Ljubo Bigović. Istražitelji ne isključuju mogućnost da se u Barseloni dogodio obračun „škaljarskog“ i „kavačkog klana“, čiji je rat u prethodnih nekoliko godina odneo više žrtava.

Podsetimo, u Španiji se do hapšenja u februaru 2012. skrivao i Luka Bojović, koji u toj državi služi kaznu od 18 godina zatvora zbog falsifikovanja dokumenata i nedozvoljenog držanja oružja. U Barseloni, inače, vođi „rakovičkog klana“ žive bivša supruga i ćerka, i navodno je i on često boravio u ovom katalonskom gradu.

foto: Privatna Arhiva

Deportacija

JUSA PROMENIO IME

Dejan Jusufović, poznatiji kao Jusa Čupavi, koji je navodno promenio prezime u Todorović, pred pokušaj ubistva bio je sa Stojketom. Njega je, kako tvrde mediji, policija već saslušala, ali je on izjavio da nije video napadače. Navodno je izjavio da je turistički u Barseloni, mada njegovi prijatelji tvrde da on već neko vreme živi u ovom gradu. Jusa je, kako navode mediji, uhapšen posle pucnjave i najverovatnije će biti deportovan u Srbiju jer je kod sebe imao i falsifikovana dokumenta.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Facebook, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Nema ni sto dana nove Vlade, a ministar podnosi ostavku! Brnabićka u panici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track