Curi gas iz dva vagona na stanici u Ovči

Incident

Curi gas iz dva vagona na stanici u Ovči

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila oko šest sati, niko nije povređen, a vatrogasci trenutno intervenišu

BEOGRAD - Na železničkoj stanici u Ovči došlo je do curenja TNG gasa iz vagona kompozicije od 23 cisterne.

Železnički saobraćaj je zaustavljen, a povređenih nema, rekao je jutros načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

Incident se dogodio jutros oko šest sati i očekujemo da se kvar vagona nosivosti 40 tona uskoro popravi, naveo je Marić i dodao da se to ne događa prvi put.

"Trenutno intervenišu vatrogasci, a obaveštene su toksikološke ekipe", kazao je Marić. On je naveo i da gas curi iz ventila za istakanje na kojima je anstao suvi led.

Nema opasnosti, možda se neće pretakati gas

Zamenica načelnika Uprave za vanredne situacije u Beogradu Dragana Radosavljević izjavila je da nema opasnosti od curenja gasa TNG-a iz dve cisterne na železničkoj stanici u Ovči. Ona je rekla da je na terenu trenutno samo jedna vatrogasna ekipa i četvoro vatrogasaca, koji zajedno sa nadležnima u NIS-u traže način da osposobe ventil gde je gas curio.

"Do curenja je došlo 200 metara od krajnje stanice na kojoj je kompozicija trebalo da se nađe", ukazala je Radosavljevićeva, navodeći da zbog toga, možda, i neće biti potrebe za pretakanjem.

Do curenja gasa TNG-a iz dve cisterne na železničkoj stanici u Ovči došlo je oko šest sati jutros, zbog čega je na tom delu pruge obustavljen železnički saobraćaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track