Zaustavljeno curenje gasa

Incident

Zaustavljeno curenje gasa

Crna Hronika -
Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je ranije danas da nije bilo povređenih kada je došlo do curenja gasa TNG-a

BEOGRAD - Curenje gasa TNG iz dve cisterne na železničkoj stanici u Ovči je zaustavljeno, a saobraćaj je na toj deonici ponovo uspostavljen, izjavila je zamenica načelnika Uprave za vanredne situacije u Beogradu Dragana Radosavljević.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je ranije danas da nije bilo povređenih kada je došlo do curenja gasa TNG-a.

"Zaustavljeno je curenje gasa. Svi vagoni na kojima je bio problem stigli su do odredišta bezbedno", rekla je Radosavljević, potvrdivši da nije bilo povređenih.

Radosavljević je rekla da se u jednom trenutku na licu mesta po prijemu dojave našlo pet vatrogasnih vozila posle čega je ustanovljeno da je dovoljno jedno vozilo sa četiri vatrogasca.

Radosavljević je rekla da su ekipe Uprave za vanredne situacije u Beogradu povučene sa lica mesta jer je posao za vatrogasce završen. Nadležni organi utvrdiće uzrok curenja gasa, rekla je Radosavljević.

Radosavljević je ranije izjavila da nema opasnosti od curenja gasa TNG-a iz dve cisterne na železničkoj stanici u Ovči i da su vatrogasci sa nadležnima u NIS-u tražili način da osposobe ventil gde je gas cureo.

"Do curenja je došlo 200 metara od krajnje stanice na kojoj je kompozicija trebalo da se nađe", ukazala je Radosavljević, navodeći da zbog toga, možda, i neće biti potrebe za pretakanjem.

Do curenja gasa TNG-a iz dve cisterne na železničkoj stanici u Ovči došlo je oko šest sati jutros, zbog čega je na tom delu pruge obustavljen železnički saobraćaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track