MISTERIOZNI KARATISTI, KLJUČNI SVEDOCI UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ, U ZEMLJU PROPALI! Otišli smo u Borču da ih nađemo!
Foto: Filip Plavčić

Ko su sad pa oni?

MISTERIOZNI KARATISTI, KLJUČNI SVEDOCI UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ, U ZEMLJU PROPALI! Otišli smo u Borču da ih nađemo!

Crna Hronika -

Ovo je prvi put u istrazi da se oni pominju

Jelena Marjanovic brutalno je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u borčanskom naselju Crvenka.

foto: Printscreen

Zbog ovog zločina danas je iza rešetaka samo jedan čovek, njen suprug Zoran Marjanović. Iako se u medijima pisalo više puta o tome ko bi mogao biti njen ubica, spekulisalo se da je u pitanju žena, a pominjane su i misteriozne kamiondžije, svi dokazi prstom upiru samo u jednu osobu - njenog izabranika.

Zoran Marjanović poslednja je osoba koja je videla Jelenu živu. Kako u optužnici koja je pokrenuta protiv njega piše, Zoran Marjanović se 2. aprila 2016. godine u periodu od 16.49 do 17.30 odvojio od ćerke Jane i brutalno ubio suprugu Jelenu.

foto: Dragan Kadić

Odsutan je bio desetak minuta, koliko mu je trebalo da počini zločin.

Potom se vratio do deteta i prijavio nestanak žene, odnosno pozivao prijatelje i rodbinu, navodno je tražio i prijavio njen nestanak.

Mlada žena usmrćena je u kanalu.

U nalazu veštaka se navodi i da je prvi udarac dobila u nogu, da je pala, a da je zatim vučena desetak metara do vode, gde je i usmrćena.

Ono što je Zoran Marjanović je u odbrani naveo da su ga tokom šetnje sa ćerkom Janom po nasipu i dok je Jelena trčala, mimoišli jedan biciklista i čovek sa štapom.

Takođe, on je pomenuo i još neke ljude koji su se tog kobnog dana zatekli na nasipu, a koji baca misteriju na ovaj slučaj!

- Zoran pominje i četvoricu karatista iz lokalnog kluba, koji su ih zaobišli kolima na nasipu - naveo je sagovornik Novosti kada su objavljeni detalji optužnice koja je protiv njega pokrenuta.

Tim tragom, nakon što smo obišli spomen ploču koja je postavljen u znak sećanja na Jelenu i misteriozno ubistvo, uputili smo se da nađemo taj karate klub i ključne svedoke čiji su iskazi značajni za istragu.

Vođeni pitanjem kako je Zoran mogao da zna da su karatisti bio je samo je automobil izbrendiran, tačnije da na sebi ima logo kluba. Jer - ako je vozilo bilo u pokretu, teško da je mogao da vidi šta su imali na sebi, zar ne?

foto: Filip Plavčić

Lokalni karate klub, najpoznatiji borčanski, nalazi se u Koviljskoj ulici i nalazi se nešto više od sedam kilometara dalje od nasipa i mesta na kom je Jelena ubijena.

Ne tako ugledna kućica u ovoj ulici, na kojoj masnom farbom na zidovima piše "karate klub", i sa već izlizanim posterima zalepljenim na vratima deluje kao da tu odavno niko ne trenira.

foto: Google Street View

Naravno, ni govora o vozilu sa zvaničnim obeležjima nekog kluba.

U Borči karate se trenira i u prostorijama dve osnovne škole. Ta opcija je u samom startu zvučala suludo, i znali smo da ih na toj adresi nećemo naći.

Ipak, neko vreme smo lutali u okolini Borče, bliže nasipu i putu ka Crvenki.

Jedino što smo našli jeste aikido klub, koji se nalazi u blizini, a koji je u vreme našeg obilaska takođe bio zatvoren.

Na pitanje: "Oprostite, gde ovde u blizini postoji "karate klub?" uglavnom smo od meštana dobijali zbunjene face. Svako koga smo pitali je slegnuo ramenima.

Meštani Crvenke za taj lokalni klub, ni stari ni mladi - pojma nemaju.

foto: Google Street View

Na postavljeno pitanje da li momci iz nekog lokalnog kluba treniraju na nasipu, negde u prirodi, na otvorenom - takođe smo dobili negativan odgovor.

Ovo je inače prvi put da se karatisti pominju u istrazi.

Biciklista i čovek sa štapom pominjani su više puta u istrazi, ali karatisti - nikada do sada.

Da li su oni samo slamka za koju se osumnjičeni uhvatio? Da li oni postoje? Da li su zaista tada tamo bili? I gde su sada? Da li su u zemlju propali?

Ovo su pitanja koja samo od ovog zločina i toga što se zapravo desilo na nasipu prave jo veću misteriju, koju će, nadamo se, nadležni uspeti da reše - kad već mi nismo....

(Kurir.rs/Espreso/Foto: Filip Plavčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO! ISPLIVAO SNIMAK RAZGOVORA DETEKTIVKE I ZORANA MARJANOVIĆA: Ostojićeva bila ozvučena, poslušajte kako mu daje instrukcije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track