(FOTO) SRCE DA PREPUKNE: Ispred pekare ubijenog pekara komšije danima ostavljaju cveće i pale sveće
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

tuga

(FOTO) SRCE DA PREPUKNE: Ispred pekare ubijenog pekara komšije danima ostavljaju cveće i pale sveće

Crna Hronika -

Nakon što je objavljena vest o ubistvu Nikole Ostojića, vlasnika pekare u Resavskoj ulici, komšije i građani ne prestaju da ovaj objekat zasipaju cvećem i da pale sveće u pomen mladiću koga su svi u ovom delu grada voleli.

foto: Kurir

Ostojić je godinama držao pekaru u Resavskoj ulici, u kojoj je prvo samo radio. Komšije su ga dobro znale i prema svima je uvek bio korektan a mnogima je čak davao pecivo besplatno da bi prehranili svoje porodice.

"Bio je ljudina. I dalje ne mogu da verujem da je neko mogao tako svirepo da ga ubije", ispričala nam je Verica T. koja je redovno svraćala u Ostojićevu pekaru.

foto: Kurir

Ostojić je nestao pre više od 10 dana, da bi bio njegovo telo bilo nađeno četiri dana kasnije u staklorezačkoj radnji Filipa Gavranovića, koja se nalazi pre puta pekare.

foto: Kurir

Gavranović i Ostojić su bili nerazdvojni prijatelji i često su ih viđali u kraju zajedno. I kobnog dana njih dvojica su pili u obližnjem lokalu, nakon čega su se rastali.

Ostojić je tog dana podigao kredit iz banke od 20.000 evra, a novac je sve vreme bio kod njega. Nakon pića sa Gavranovićem, otišao preko puta ulice da kupi cigarete a kada je izašao staklorezac ga je zvao da svrati do njegove radnje.

foto: Kurir

Nikola je poslušao prijatelja, ne sluteći šta će se dalje desiti. Gavranović ga je napao a policija je četiri dana kasnije pronašla telo u staklorezačkoj radnji.

foto: Kurir

Kako su mediji objavili, Gavranović je imao velike dugove i motiv ubistva bio je upravo novac koji je Ostojić imao kod sebe.

Nakon zločina, Gavranović je otišao svojoj kući kako bi se presvukao a nakon toga se vratio u radnju. On je nekoliko dana dolazio u radnju, koju je držao zaključanom, verovatno u pokušaju da se nekako oslobodi tela Ostojića.

foto: Kurir

Mediji su pisali da ga je njegovoj supruzi, sa kojom se nedavno venčao, bilo sumnjivo to što joj nije dozvoljavao da uđe u radnju tih dana a i što je tražio da ga vozi po gradu, dok je njegov auto sve vreme stajao ispred radnje.

Inače, na pekari još uvek stoji umrlica Nikoli Ostojiću na kojoj piše da je tragično od zlikovačke ruke. Ostojić je sahranjen pre 5 dana na groblju Jabuka-Junčevići u okolini Prijepolja.

(Ekipa Kurira)

Foto Kurir/Printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NESTALI VLASNIK PEKARE NAĐEN MRTAV: Strašna scena u centru grada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja