MONSTRUM: Ubica žene i deteta (4) saslušan u lancima!

Marko Nikolić doveden iz pritvora u tužilaštvo

MONSTRUM: Ubica žene i deteta (4) saslušan u lancima!

Crna Hronika -

Socijalna radnica Z. M. prijavila Nikolića zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti koje joj je uputio pre nego što je u julu ove godine krvnički ubio bivšu suprugu Maju (38) i sina Mihaila (4)

Marko Nikolić (42), koji je u julu zaklao bivšu suprugu Maju Đorđević (38) i zadavio sina Mihaila (4) pred Centrom za socijalni rad u Rakovici, juče je iz pritvora sproveden na saslušanje u Drugo osnovno tužilaštvo jer je uoči tog zločina pretio socijalnoj radnici.

Prijavu protiv Nikolića podnela je Z. M., socijalna radnica sa Voždovca, koja ga tereti zbog ugrožavanja sigurnosti.

Nikolić je juče pod jakim merama obezbeđenja i okovan lisicama i bukagijama izveden pred tužioca. Kako Kurir saznaje, Z. M. je bila član komisije koja je davala preporuke kada bi i pod kojim uslovima Nikolić trebalo da viđa dete nakon razvoda.

- Marko tada nije bio zadovoljan predlogom komisije, pa je verbalno napao radnicu Z. M. Krivični predmet zbog ugrožavanja sigurnosti je naknadno formiran, a njegovo saslušanje nije bilo moguće obaviti ranije jer je u međuvremenu počinio zločin - objasnio je za Kurir izvor iz istrage. On dodaje da je Nikolić samo kratko negirao optužbe socijalne radnice.

- Nije tačno da sam joj ugrozio sigurnost, a zbog situacije u kojoj se trenutno nalazim nisam u stanju da iznosim odbranu - kazao je tužiocu navodno Nikolić, nakon čega je vraćen u ćeliju Centralnog zatvora.

Mesto gde je Maja ubijena, foto: Dragana Udovičić

Podsetimo, Marko Nikolić je uhapšen 12. jula, kada je ispred Centra za socijalni rad iskasapio svoju suprugu Maju Đorđević, koja je na mestu preminula. Prethodno je zadavio njihovog sina Mihaila (4) i bacio ga na beton pred očima prestravljene žene. U krvavom piru povređeno je i troje radnika Centra za socijalni rad koji su pokušali da obuzdaju monstruma i otmu mu nož kojim je nemilosrdno probadao nesrećnu ženu.

Uskoro optužnica

PRETI MU MAKSIMALNA KAZNA

Više tužilaštvo uskoro bi trebalo da podigne optužnicu protiv Nikolića, kome se na teret stavlja teško ubistvo žene i deteta i preti mu maksimalna kazna od 40 godina. Tužilaštvo je saslušalo sve svedoke ovog događaja, a nedavno su okončana i sva veštačenja.

Kurir / J. S. - I. M.

Foto: Dragana Udovičić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNI VIDEO! BEZDUŠNIK: Pogledajte kako lopov pljačka Nikolinu kuću dok je on u Nemačkoj na lečenju od leukemije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track