NARKO-POP 2: Drogirani otac Stefan pao sa travom i ekserima
Foto: Foto: Printscreen

Sramota: Uhapšen još jedan sveštenik

NARKO-POP 2: Drogirani otac Stefan pao sa travom i ekserima

Crna Hronika -

Jerej Stefan Mitrović iz Kruševca priveden jer je policija u njegovom automobilu pronašla 52 grama kanabisa i 55 grama amfetamina, u njegovoj krvi nađeni su tragovi oba narkotika

Tri nedelje posle hapšenja popa Milana Jordovića iz Požege sa 27 kilograma skanka, još jedan sveštenik priveden je zbog droge. Stefan Mitrović (26), sveštenik iz Kruševca, uhapšen je u Vrnjačkoj Banji nakon što je policija u njegovom automobilu pronašla 52 grama kanabisa i 55 grama amfetamina.

Policija je „opel astru“ u kojoj je bio pop Mitrović zaustavila u ponedeljak uveče.

Nije bio u mantiji

- Stefan nije bio u mantiji. Policajcima je odmah bio sumnjiv jer je izgledalo kao da je drogiran i bio je nervozan. Kada mu je rečeno da će pretresti automobil, počeo je da ponavlja: „Aman, ljudi, pa ja sam sveštenik“. Policajci mu u prvom trenutku nisu verovali da je sveštenik, naročito kada su ispod suvozačevog sedišta pronašli više od 100 grama narkotika spakovanih u kesicu i paketić - objašnjava naš sagovornik iz istrage.

Kako dodaje, pop je drogu verovatno vozio u Vrnjačku Banju da bi je nekom predao.

- Time će se baviti dalja istraga. Inače, nakon što je analizirana krv sveštenika, nađeni su tragovi oba narkotika, što znači da je Mitrović uzimao drogu, verovatno u dužem periodu - kaže izvor Kurira.

foto: Fotomontaža

Verski analitičar Draško Đenović kaže za Kurir da su hapšenja dva sveštena lica u ovako kratkom roku slučajnost.

- Ne možemo da razapnemo čitavu crkvu jer imamo nekoliko izuzetaka, s obzirom na broj popova pri SPC, ovo i nije strašno. Popovi su prepušteni sami sebi, nemaju obezbeđena primanja, već zavise od toga koliko će novca zaraditi od sahrana, krštenja, svećenja vodice i venčanja, a to zavisi od mesta do mesta. Zbog toga pojedini ulaze u „biznis“ sa strane - kaže Đenović i dodaje da su sveštenici zgodni za nelegalne poslove jer će retko ko da prijavi popa zbog sumnje da trguje drogom.

Duhovno samoubistvo

Dimitrije Kalezić, profesor Bogoslovskog fakulteta, kaže da ovi ljudi nisu odoleli iskušenju.

- Oni su pali kao bića, izvršili su duhovno i moralno samoubistvo. Crkva je tolika da je ništa ne može uništiti, ali je ovo razara iznutra i negativno je za nju da se takve stvari događaju - rekao je Kalezić.

Meštani sela u kojima je radio

MA KAKVA DROGA, NAŠ SVEŠTENIK JE DOBAR

Sveštenik Stefan Mitrović službuje je u selu Stragari kod Trstenika, a u tu crkvu je došao u septembru 2017. Pre toga je radio u crkvi u Zdravinju kod Kruševca. Meštani oba sela sa kojima smo razgovarali bili su složni u tome da ne veruju da je njihov pop umešan u prodaju droge.

- Stefan je mlad momak, ima suprugu i detence. On je toliko dobar i fin da na drogu ne bi ni pomislio, a kamoli prodavao - kažu meštani.

Kurir / Jelena Ivić

Foto: Printscreen, Fotomontaža

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track