BICIKLISTIČKA MAFIJA HARA SUBOTICOM: Presreću žene po ulicama i kidaju nakit sa vratova
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

brutalno

BICIKLISTIČKA MAFIJA HARA SUBOTICOM: Presreću žene po ulicama i kidaju nakit sa vratova

Crna Hronika -

Ove sedmice žene u Subotici su bile ugrožene serijom napada huligana, koji su na biciklima, krećući se ulicama od centra grada ka periferiji, otimali nakit ženama sa vrata, koje su presretali na ulicama, ostavljajući ih u strahu na sred puta.

Juče, 12. aprila, izvršeno je više takvih napada, a kako saznajemo, Subotičanka Irena Mang Forgač je nakon napada huligana, prestravljena, taksijem otišla i u policiju. Ona je redakciji Kurira ispričala da je juče napadnuta i opljačkana na ulici.

„Krenula sam u uobičajni pazar, na obližnju pijacu Zelenac, u naselju Prozivka u Subotici, ne sluteći da će mi se bilo šta neprijatno desiti, a kamoli da ću biti opljačkana. U povratku sa pijace, nedaleko od pekare, gde stanujem, u ulici Braće Radića na parkingu, presrela su me na biciklima dva cnomanjasta mladića, u letu su mi skinula lanac od zlata sa dva priveska. Od straha sam zanemela i bez razmišljanja prvo potrčala za njima, ali sam zamolila taksistu koji je bio tu da krenemo za njima”, kaže Irena za Kurir.

Njen muž Franjo dodaje da su seli u taksi i krenuli za lopovima, ali su im, kaže, umakli.

„Otišli smo u drugu policijsku stanicu i dok smo davali podatke, javili su u stanicu, da su kod fabrike Pionir, koja je u susedstvu, isto to uradili prolaznicama, mladići u sivom duksu sa svetlim štraftama a drugi je imao crni duks. Bicikle su bile starije proizvodnje. Opisala sam da su visoki oko 180 centimetara, da su se približili i otkinuli mi lančić sa vrata, sa dva zlatna priveska, srcem i kvadratnim sa kamenom. Lančić je imao duplu kopču, pa mi je na vratu ostala debela crvena masnica. Pobegli su prema ulici Nade Dimić. U blizini je bio taksi ali nismo ih stigli pa smo otišli u policiju”, kaže Franjo.

„Šta je ovo u Subotici, u istom danu su „operisali” sve na koje su naleteli. Izgleda da je došlo vreme da čovek nije siguran na ulici ni na pijaci, da ne sme iz kuće”, kaže revoltirani Franjo.

U policiji su sačinili zapisnik i rekli da će ih zvati kada otkriju počinioce.

Rekli su nam da je ovo po zakonu drska krađa. Ali mi želimo da upozorimo građane da budu oprezni, jer lopovi to rade takvom brzinom, da mogu i da ih povrede. Ireni su ostale crvene masnice na vratu, a Franjo je zvao sve redom, od Gradske uprave do ombudsmana, da ih obavesti, ali kaže da nikog ne interesuju građani, pa su odlučili da pozovu redakciju Kurira i još nekoliko novinskih kuća.

(Kurir.rs/N.H./Foto ilustracija: Aleksandar Jovanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) IMA LI SRBIJA ČEMU DA SE NADA?! Vučić i Merkel o Kosovu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track