POLICIJA PRONAŠLA NESTALOG DEČAKA IZ SUBOTICE: Pobegao od kuće zbog loših ocena
Foto: PrintScreen

roditelji tražili pomoć

POLICIJA PRONAŠLA NESTALOG DEČAKA IZ SUBOTICE: Pobegao od kuće zbog loših ocena

Srbija -

SUBOTICA – Policija je danas pronašla nestalog dečak M. K(14)., čiji je nestanak prijavljen 11. aprila u 21 sat i 40 minuta, a potvrđeno je da je dečak pronađen u prigradskom naselju u Subotici.

Kako saznajemo, dečak je dobro, nema nikakvih povreda i već je u porodici sa roditeljima.

Prema nezvaničnim informacijama, dečak je priznao da je pobegao od kuće zbog loših ocena.

Podsetimo, M.K. je u sredu oko 13 sati krenuo u školu, i tada je poslednji put viđen, pre nego što ga je policija sutradan pronašla. Vozio je crni bicikl, u plavoj trenerci i crnim patikama, u naselju Makova sedmica, u širem centru Subotice.

Roditelji su zatražili pomoć policije, ali i građana, jer im se dete nije vratilo iz škole do kasno uveče. Informacija sa opisom dečaka objavljena je i na sajtu nestalasrbija.rs, čiji osnivač je Igor Jurić, otac ubijene devojčice Tijane Jurić, koji je nakon velike lične tragedije osnovao i sajt za nestale osobe.

Informacije o nestanku su odmah stavljene na sajt, da dečak juče nije stigao do škole, opisan je njegov izgled u plavoj trenerci na crnom biciklu.

Igor Jurić
Igor Jurićfoto: Nebojša Mandić

Igor Jurić kaže za Kurir, da se zahvaljujući pre svega brzoj reakciji policije ali i toj objavi, javilo više građana, koji su videli dečaka u naselju i prijavili da je mališan prepoznat.

"Policija je izuzetno brzo reagovala, a verujem da su i informacije sa sajta pomogle da se građani jave", kratko je rekao Jurić.

Nezvanično se tvrdi da dečak nije bio otet, da nije bilo nasilja, a da je primećen, dok se vozio ulicom 51, divizije, da je izgledao umorno i uplašeno, da su građani to primetili, prijavili to policiji, koja ga je i odvela kući kod roditelja.

Inače, put do škole na Makovoj sedmici dug je skoro tri kilometra i dečaci ga prevaljuju svaki dan uglavnom biciklom i u sumrak, dok se vraćaju iz škole.

Kako saznajemo, dečak nije pobegao niti od škole, niti od kuće. Radi se o primernom detetu, a naš izvor navodi da se dete ne seća događaja, ali iako nema povreda, da je pronađen u stanju šoka i da će tek posle razgovora sa stručnim licima i psihologom biti u stanju da govori šta mu se dogodilo.

(Kurir.rs/N.H./Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Rusi i Amerikanci pokazuju mišiće. Da li je rat neizbežan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track