SVI DETALJI JEZIVOG ZLOČINA U CRVENKI: Ubio komšiju čekićem pa ga zakopao u dvorište gde mu se igraju deca! HVALISANJE MU DOŠLO GLAVE
Foto: Damir Dervišagić

svi detalji stravičnog ubistva

SVI DETALJI JEZIVOG ZLOČINA U CRVENKI: Ubio komšiju čekićem pa ga zakopao u dvorište gde mu se igraju deca! HVALISANJE MU DOŠLO GLAVE

Crna Hronika -

Devizni penzioner Miodrag Bešić (68) iz Crvenke glavom je platio hvalisanje da ima puno novca i zlata!

Njegovo telo je pronađeno u utorak uveče, zakopano u šupi u dvorištu Branka Latinovića (32) iz Crvenke, koji se sumnjiči da je sa Miroslavom Meršom (23) iz Crvenke ubio starca iz koristoljublja. Priveden je i Đ. S. (22), zbog sumnje da nije prijavio ubistvo i aktere zločina. Leš je poslat na obdukciju, radi utvrđivanja težine povreda i vremena smrti.

Nestanak penzionera su prijavile komšije 6. decembra 2017. Četiri meseca kasnije se ispostavilo da nije reč o nestanku, već o brutalnom ubistvu.

Osumnjičeni se terete da su u noći između 29. i 30. novembra prošle godine ubili Bešića sa nekoliko udaraca čekićem u glavu, a da su posle toga iz kuće odneli veću sumu novca i zlatnog nakita. Telo nesrećnog čoveka su zakopali u dvorištu kuće Latinovića.

- Da ironija bude veća, osumnjičeni je otac dvoje dece, koja su se igrala u dvorištu u kojem je zakopan leš! Nestanak penzionera je prijavljen 6. decembra i tada su inspektori u njegovoj kući pronašli mobilni telefon, postavljen sto sa večerom i tragove koji su ukazivali da se dogodila tuča i premetačina. Usledila je istraga, a ubrzo se ispostavilo da osumnjičeni Latinović i Merš nešto znaju. Upadalo je u oči što su osumnjičeni počeli više da troše novac. Ubrzo je neko počeo da nudi na prodaju zlatni nakit i to je inspektorima bio signal da prate trag - navodi naš sagovornik.

Dok je trajala policijska istraga, osumnjičeni su se tokom jednog veselja poverili Đ. S. i navodno ga zamolili da proda ostatak zlatnog nakita.

- Akcija je počela kada je prikupljeno dovoljno dokaza. Osumnjičeni su pritisnuti činjenicama priznali da su penzionera usmrtili udarcima čekićem u glavu, a potom ga zakopali kod Latinovića. Sumnja se da je jedan od njih u kuću, koja poseduje alarm i zaštitna vrata, ušao glumeći vodoinstalatera i odmah savladao žrtvu - navodi naš sagovornik.

Komšije ubijenog Bešića kažu da je bio vredan i dobar čovek, ali da je voleo da se hvali da je imućan.

- Miodrag ili Muja, kako smo ga svi zvali, stekao je penziju u Nemačkoj, ali i kod nas u šećerani. Bio je izuzetno visok i krupan čovek, pun snage. Muja je bio dva puta pokraden, ali je verovao ljudima. Znao je da se hvali da dobro živi od devizne penzije i ušteđevine. To njegovo hvalisanje mu je sad došlo glave - rekao je jedan od Miodragovih komšija iz ulice Petra Drapšina u Crvenki.

Osumnjičeni bi trebalo danas da budu privedeni na saslušanje kod tužioca.

Pre pljačke nadničio

U ulici Žarka Zrenjanina, gde je u pronađeno telo penzionera, komšije su bile u šoku. Videli su, kako kažu, policiju i neke ljude koji su kopali u blizini šupe i zapanjili se kada su saznali da je tamo bio zakopan čovek. - Branko je živeo povučeno i nije se preterano družio sa komšijama. Oženjen je, ima dvoje dece i povremeno je išao u nadnicu da bi preživeo. Pomagala ih je njegova majka, koja je u inostranstvu. Čuo sam da je Branko malo problematičan, ali u komšiluku nije pravio probleme. Ima mlađeg brata, za koga se sumnjalo da je učestvovao u pljački i mučenju nekog penzionera, za šta je, navodno, i osuđen - ispričale su nam Brankove komšije

(Kurir.rs/Alo Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track