NAGODBA: Fido priznao da je napao Danilovića!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Sporazum okrivljenog i tužilaštva

NAGODBA: Fido priznao da je napao Danilovića!

Crna Hronika -

Branko Filipović Fido, kome se sudilo zbog napada na dugogodišnjeg prijatelja, bivšeg košarkaša Predraga Danilovića, priznao je krivicu i sklopio sporazum s Višim tužilaštvom u Beogradu, potvrđeno je za Kurir.

foto: Dragan Kadić

Kako naš izvor navodi, potpisani sporazum Filipovića i tužilaštva je dostavljen sudu, koji bi o njemu trebalo da odluči 29. maja. Fido je bio optužen da je u maju 2013. u svom restoranu "Kafanica" posle kraće svađe kuhinjskim nožem povredio prijatelja s kojim je prethodno sedeo u društvu za istim stolom.

- Nisam hteo da ubijem svog prijatelja Predraga Danilovića. Te noći dohvatio sam nož koji je bio na stolu u nameri da mu probušim gume kako ne bi otišao kući. Tu je krenula svađa i ubo sam ga. Da mu se nešto desilo, umro bih - rekao je ranije pred Višim sudom tokom iznošenja odbrane Filipović, koji je zbog ovog krivičnog dela u pritvoru proveo devet meseci.

Međutim, Danilović se kasnije pridružio krivičnom gonjenju prijatelja, koji je posle prvog suđenja zbog pokušaja ubistva bivšeg košarkaša osuđen na četiri i po godine zatvora. Tu presudu, međutim, ukinuo je Apelacioni sud i naložio novo suđenje uz obrazloženje da se radi o nanošenju teških telesnih povreda.

(Kurir.rs/J. S./foto Aleksandar Jovanović Cile)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track