LEGIJA POSLAO PISMO KURIRU IZ ZATVORA: Neću da budem svedok-saradnik!
Foto: Profimedia

Odgovor! Bivši vođa JSO poslao PORUKU iz zatvora

LEGIJA POSLAO PISMO KURIRU IZ ZATVORA: Neću da budem svedok-saradnik!

Crna Hronika -

Državu niko ne sprečava da već jednom reši političku pozadinu ubistva predsednika Vlade, ali ja nemam nameru da učestvujem u tome, poručuje Milorad Ulemek

Milorad Ulemek Legija, bivši komandant JSO, koji je osuđen na nekoliko zatvorskih kazni od po 40 godina, kao i zbog atentata na premijera Zorana Đinđića, tvrdi da je u završnim rečima na suđenju za pobunu JSO rekao da državu niko ne sprečava da već jednom reši političku pozadinu ubistva predsednika Vlade, ali poručuje da nema nameru da u tom procesu bude svedok-saradnik.

- U završnoj reči sam, između ostalog, naveo da državu niko ne sprečava da već jednom reši političku pozadinu ubistva premijera. Zatim sam obrazložio svoj stav povodom dugogodišnje veze tužilaštva i nesrećnih svedoka-saradnika, čija egzistencija zavisi od istog, kao i kakvu je sramotu i štetu ova loša ideja donela državi. Ukratko, nemam nameru da budem svedok-saradnik u onome o čemu godinama pričam - naveo je Ulemek u pismu koje je dostavio Kuriru preko svog advokata.

Kurir je, podsetimo, polovinom maja objavio Ulemekove navode u završnoj reči, što su i sagovornici našeg lista protumačili kao da se praktično nudi za svedoka-saradnika.

- A što se tiče nagađanja povodom moje izjave, nadam se da cilj nije da se skrene pažnja sa, pre svega, moralne obaveze ove države i da se na taj način zaštiti politički gang starlete Jovanović Čedomira, lažljivog Čumeta, nesretnih Dušana Mihajlovića i Nebojše Čovića, kao i ostalih političkih profitera i secikesa iz premijerovog okruženja. Da pojasnim, Boža Spasić ionako nije ni bio bitan, a što se tiče Marka Nicovića, podsetiću ga da je sud oduzeo istu kuću koju mi je Služba DB kupila preko privatne banke u vlasništvu jednog od Nicovića. I na kraju, zaista ne znam ko i šta sprečava državu da reši političku pozadinu premijera - naveo je u pismu Ulemek.

Boža Spasić, bivši radnik DB, kaže da ne želi da polemiše sa čovekom koji je osuđen praktično na doživotnu robiju: - On očigledno ima potrebu da bude prisutan u javnosti. Ne samo da piše knjige, sada piše i pisma. Što se tiče ubistva premijera, našoj javnosti je sve jasno. A on izgleda pokušava da stvori neku misteriju oko sebe kao da nešto zna, ali neće da kaže. Možda takvom propagandom želi da postigne da mu ide bolje prodaja knjiga.

Kurir.rs/E. K./Foto:Profimedia

Činjenice Biografija U Legiju stranaca stupio 1986. U Legiji je ostao šest godina, borio se u Čadu, Libiji, Bejrutu... U Srbiju se vratio 1992. i priključio Srpskoj dobrovoljačkoj gardi Željka Ražnatovića Arkana Kada su "tigrovi" raspušteni 1996, stupio je u JSO 1996, umesto porodičnog prezimena Ulemek, počeo da koristi prezime svoje prve žene Luković i na ime Milorad Luković mu je i izdat diplomatski pasoš SRJ Nakon brojnih incidenata, na svoj zahtev, a pod pritiskom vlasti, smenjen je sa čela JSO JSO je rasformiran 25. marta 2003, nakon ubistva premijera Đinđića Godinu dana je bio u bekstvu nakon atentata na premijera Već 14 godina je u zatvoru, služi više maksimalnih zatvorskih kazni za različita krivična dela

Brojke: 40 godina zatvora za ubistvo premijera Zorana Đinđića 40 godina za zločine "zemunskog klana" 40 godina za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali 1999. 40 godina za ubistvo Ivana Stambolića 2000.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NOVI EKSKLUZIVNI SNIMCI IZ ŠILEROVE: Ovaj automobil su zemunci koristili za likvidacije, a u tajnim prostorijama su krili otete ljude! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track