ZVEZDAN JOVANOVIĆ NA SUĐENJU ZA POBUNU JSO: Čeda i Beba oprali svoje krvave ručice!
Foto: Profimedia

Završne reči

ZVEZDAN JOVANOVIĆ NA SUĐENJU ZA POBUNU JSO: Čeda i Beba oprali svoje krvave ručice!

Crna Hronika -

Zvezdan Jovanović u završnim rečima u postupku u kome mu se sa Miloradom Ulemekom Legijom i još petoricom sudi za oružanu pobunu JSO 2001. godine rekao je da "nije bilo nikakve oružane pobune po ijednom osnovu protiv sada nepostojeće države SR Jugoslavije".

- Dva puta sam bio meta ovog tužilaštva i iznova sam zatečen upornošću Tužilaštva za organizovani kriminal o poturanju laži i dokaza, dozvoljavanju da kriminalci i političari lažno svedoče, a da reč optuženog nema težinu u ovoj sudnici. Krivičnu prijavu podneo je Srđa Popović i tako omogućio Čedi Jovanoviću i Bebi Popoviću da utiču na suđenje kako bi oprali svoje krvave ručice i prikrili kriminalne poslove - rekao je Jovanović.

Podršku Jovanoviću juče je pružio lider SRS Vojislav Šešelj. Kada je video Šešelja u publici, Jovanović je stavio ruku na grudi i nasmešio mu se i poklonio, a vođa radikala sa osmehom se javio i Legiji. Inače, pre početka postupka Šešelj je ispred zgrade Specijalnog suda izjavio da je proces protiv pripadnika JSO režiran kako bi se predstavio kao pokušaj puča, i da je ta jedinica policije upotrebljena u političkim obračunima unutar DOS. Šešelj je kao potvrdu te tvrdnje novinarima podelio stenogramske beleške sa zatvorene sednice Vlade Srbije održane 14. novembra 2001. godine, kojom je predsedavao tadašnji premijer Zoran Đinđić.

(Kurir.rs/J.I./Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track