VELIKA AKCIJA U GROCKOJ

KURIR EKSKLUZIVNO SAZNAJE: POLICIJA UHAPSILA HRVATSKE HULIGANE! Privedeno 28 navijača Torcide iz Splita koji su demolirali i opljačkali pumpu! (KURIR TV)

Crna Hronika -

Policajci iz policijske stanice Grocka uhapsili su 28 navijača grupe Torcida iz Splita, koji su juče na putu za Sofiju napravili haos na pumpi Mol u Vrčinu.

Kako saznajemo, oni su uhapšeni u povratku iz Bugarske, a akciju je lično vodio šef Policijske stanice Grocka, Zoran Đorđević, a nezvanično, privedeni huligani tokom hapšenja nisu pružali otpor...

1 / 2 Foto: Dragana Udovičić

Nakon detaljne sprovedene istrage i analize video snimaka sa pumpe, huligani i njihova vozila su identifikovani i oni su uhapšeni u munjevitoj akciji policije i privedeni u PS Grocka, jer je i krivično delo počinjeno na teritoriji te opštine.

Policijska stanica u Grockoj je, kako saznajemo, puna uhapšenih vandala iz Hrvatske, oni su u stanicu dovedeni u 5 marica i, nezvanično, tu će i biti saslušani, a nakon izrečenih mera znaće se kako će dalje biti kažnjeni.

Oni će dati izjave u ovoj stanici, pa će verovatno biti sprovedeni kod sudije za prekršaje u Gradskom Supu u Bulevaru Despota Stefana, rekao je predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinković.

"Oni su privedeni u stanicu u Grockoj jer je na toj teritoriji, u Vrčinu, izvršen prekršaj. Policija im trenutno uzima podatke, nakon čega bi trebalo da napiše prekršajne prijave zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru", precizirao je Marinović.

1 / 9 Foto: Dragana Udovičić

Da podsetimo, oni su juče na putu za Sofiju svratili na pumpu Mol u Vrčinu, pokrali veću količinu hrane i pića i iscrtali grafite sa ustaškim simbolima.

Hrvatski huligani nisu bili tada zaustavljeni, već su krenuli put Sofije na utakmicu Lige Evrope između Slavije i Hajduka iz Splita, ali ih je policija, znajući da moraju tuda da prođu u povratku, mudrim potezom sačekala kod Niša, identifikovala na osnovu snimaka i odmah privela.

Inače važe za jednu od najozloglašenijih navijačkih grupa.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track