JOŠ DVA VOZILA IZGORELA U NIŠU: Vlasniku hotela zapaljena dva automobila!
Foto: Kurir/M.S.

serija paljevina

JOŠ DVA VOZILA IZGORELA U NIŠU: Vlasniku hotela zapaljena dva automobila!

Crna Hronika -

BMW i "citroen pikaso", u vlasništvu preduzetnika Ivana S. iz Niša, plamen progutao u dvorištu njegove kuće, a sumnja se da su namerno spaljeni

Dva automobila izgorela su u noći između nedelje i ponedeljka, oko tri sata iza ponoći, ispred kuće Ivana S. u Mokranjčevoj ulici u Nišu, a sumnja se da je požar bio podmetnut.

Izgoreli su automobili BMW i "citroen pikaso", a policija je nakon uviđaja pokrenula istragu kako bi se utvrdilo da li su kola namerno zapaljena. Vlasnik ovih automobila, koji nema kriminalni dosije, već je privatni preduzetnik i vlasnik hotela "Maj plejs", nije želeo da komentariše incident, uz obrazloženje da to treba prepustiti nadležnim organima.

- Sumnja se da je BMW poliven zapaljivom tečnošću, a da je plamen zahvatio i "citroen", koji je bio parkiran pored njega. "Citroen" je u vlasništvu supruge Ivana S., koji je nedavno kupio i hotel "Ambasador" u centru Niša - kaže naš izvor.

Inače, Niš je u poslednjih godinu dana postao poznat po paljenju automobila, za to vreme u gradu je izgorelo najmanje 10 vozila. Pre samo tri dana u naselju Duvanište izgoreo je BMW u vlasništvu supruge niškog inspektora koji radi na suzbijanju krađa.

  • 10 automobila izgorelo u Nišu za godinu dana
  • 3 automobila zapaljena u Nišu u protekla tri dana

- I ranije su goreli automobili pripadnika policije, a takođe su u prethodnom periodu bila zapaljena vozila gradonačelnika, Miloša Banđura, direktora JKP "Tržnica", kao i brojnih niških preduzetnika - podseća naš sagovornik.

Prošle godine je zbog učestalih paljenja automobila na niškim parkinzima smenjen načelnik policije.

- Piromani su nekoliko meseci nakon smenjivanja načelnika mirovali, ali od subote, 11. avgusta, nastavljena je ova neslavna serija. Tada je u požaru izgoreo BMW supruge niškog policajca - kaže izvor i dodaje da policija radi na rasvetljavanju ovih slučajeva.

(Kurir.rs/M.S./ Foto: M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track