AMBASADOR SRBIJE U CRNOJ GORI: Sa posebnom pažnjom pratimo slučaj Sare Vidak
Foto: Dado Đilas

preduzimaju sve raspoložive mere

AMBASADOR SRBIJE U CRNOJ GORI: Sa posebnom pažnjom pratimo slučaj Sare Vidak

Crna Hronika -

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac za Kurir kaže da i ambasada i konzularna odeljenja naše zemlje u Podgorici i Herceg Novom s posebnom pažnjom prate slučaj srpske državljanke Sare Vidak.

- Naš konzul u Herceg Novom Zoran Dojčinović u stalnom je kontaktu sa advokatom Sare Vidak i traže se sve mogućnosti kako se ne bi ugrozila njena procesna prava. Sledeći korak je žalba koju će njen advokat podneti i u zavisnosti od njenih efekata, mi ćemo dalje preduzeti sve potrebne mere - kaže ambasador Bingulac.

foto: Facebook

On objašnjava da je Srbija, odnosno njena diplomatsko-konzularna predstavništva, učinila sve što joj međunarodne konvencije dozvoljavaju, pre svega propisi koji se tiču nemešanja u unutrašnje stvari zemlje domaćina.

- Znate i sami da postoje ograničenja u smislu da se ne smemo mešati u policijske i sudske postupke. Ambasada je potpuno u toku s ovim slučajem i, kao i u svim drugim slučajevima, uradiće sve da se svi njeni državljani konzularno zbrinu i da se ne ugroze njihova prava - naglašava ambasador Srbije u Crnoj Gori.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track