SARA ĆE DOKAZATI NEVINOST! VELIKI JE BORAC! NIJE KLONULA DUHOM! Oglasili se roditelji nepravedno optužene Srpkinje koja robija zbog laži sudije iz Kotora
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen Google Street View

velika nepravda!

SARA ĆE DOKAZATI NEVINOST! VELIKI JE BORAC! NIJE KLONULA DUHOM! Oglasili se roditelji nepravedno optužene Srpkinje koja robija zbog laži sudije iz Kotora

Crna Hronika -

Beograđanka koja je već 15 dana u pritvoru u Crnoj Gori zbog lažnih optužbi da je napala sudiju spremna je za suđenje koje je očekuje u petak

Sara Vidak (20), koja je od 14. avgusta u zatvoru Spuž zbog optužbi da je u kotorskom Sudu za prekršaje napala sudiju Jelenu Stanišić, spremna je za početak suđenja koje je zakazano za petak u Osnovnom sudu u Kotoru i odlučna da dokaže svoju nevinost.

Mladu Beograđanku juče je u zloglasnom zatvoru po drugi put posetio otac Aleksandar, koji je potvrdio za Kurir da Sara nije klonula duhom i da je u potpunosti svesna cele situacije, iako nikad u životu nije bila u sličnoj.

Spremna za suđenje

- Sara se dobro drži, nije depresivna. Ono što nam je najvažnije, uopšte nije klonula duhom. Pokazala nam je u ovoj situaciji da je zaista veliki borac, iako ima samo 20 godina. Ne znam odakle crpi snagu, ali ona je vedra, raspoložena i potpuno svesna cele situacije u kojoj se našla iznenada, bez razloga - otkrio je za Kurir otac Sare Vidak kako se njegova ćerka oseća posle duže od dve nedelje iza rešetaka.

Kako je i njen advokat Srđan Lješković rekao za Kurir, Sara je spremna za početak suđenja iako se posebno nisu pripremali, jer će se ona braniti samo istinom.

- Inat joj se probudio, svesna je da nije kriva i da se u ovoj situaciji našla bez ikakvog razloga. Spremna je u potpunosti za suđenje i nada se da će sve brzo da se završi - kaže Aleksandar Vidak.

foto: Privatna arhiva

Majka Olivera Čekamo suđenje Olivera Vidak, Sarina majka, koja je bila očevidac incidenta u Sudu za prekršaje, mogla bi da bude saslušana prvi put u petak, pošto je optužnica protiv tinejdžerke podignuta ekspresno pre saslušanja svih svedoka.

- Mnogo nam znači to što se Sara dobro drži. Ispada da u ovoj situaciji ona nas teši, poslala nam je poruku u kojoj nam je rekla da nas voli i da se držimo, poručila je ocu juče da nas poljubi. I advokat je posle poslednje posete kratko opisao Sarino stanje rečima da je "Sara zmaj". Mnogo nam znači i to što znamo da su svi prema njoj u zatvoru dobri, čak je postala miljenica, svi je bodre i podržavaju - kaže za Kurir Olivera, koja ne može da sakrije brigu za detetom.

foto: Kurir

Lažne optužbe

Podsetimo, incident zbog kog je studentkinja iz Beograda uhapšena dogodio se posle banalnog čukanja na parkingu, zbog kog je sudija Jelena Stanišić Sarinog verenika Stevana Prpu kaznila sa 90 evra. Međutim, u zapisnik o prekršaju sudija je unela pogrešan registarski broj, pa su se Sara, Stevan i Sarina majka Olivera vratili da je zamole da ispravi grešku kako ne bi imali problema prilikom izlaska iz zemlje. Sudija Stanišić, umesto da ispravi grešku, uhvatila je Saru za ruku, a kada je devojka istrgla ruku i pitala sudiju zašto to radi, Jelena Stanišić je počela da viče i doziva policiju i pomoć. Devojku je optužila da je ona nju napala i nanela joj lake telesne povrede, odnosno izgrebala je po desnoj ruci. Povrede koje je Jelena Stanišić tvrdila da je zadobila, međutim, ne vide se na fotografiji snimljenoj dan kasnije.

ČEKA JE MONTIRAN PROCES

Saru Vidak u Crnoj Gori čeka montiran proces jer su ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin i Sudski savet i predsednica Vrhovnog suda Crne Gore javno kršili pretpostavku nevinosti i vršili pritisak na sud da je pritvore i osude.

- Svesni su kakvu su grešku napravili ministar pravde i ostale državne institucije. Na pravdi boga su nevinu devojku poslali u zatvor, pa je logično očekivati da Sari predstoji montiran sudski proces, u kome ona mora da bude osuđena! Sara će biti osuđena samo da bi se institucije pokrile i skinule odgovornost - tvrdi naš izvor iz Crne Gore.

Izjava crnogorskog ministra pravde, kojom je direktno prekršio pretpostavku nevinosti osumnjičene Sare Vidak, može se posmatrati i kao očigledan pritisak na sud i tužilaštvo. Svaki govor kojim se krši pretpostavka nevinosti, koja je zagarantovana Ustavom krše se i ljudska prava svakog okrivljenog, u ovom slučaju osumnjičene Beograđanke.

ČETIRI PITANJA ZA MINISTRA PRAVDE CRNE GORE ZORANA PAŽINA

foto: EPA

(Kurir.rs/ J. Spasić/ foto Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja