LAKRDIJA NA SUĐENJU NEDUŽNOJ SARI VIDAK U CRNOJ GORI: Nema NIJEDNOG MEDICINSKOG DOKAZA da je sudija napadnuta, a svedočenja zaposlenih u sudu puna kontradiktornosti (VIDEO)
Foto: Printscreen

sramno!

LAKRDIJA NA SUĐENJU NEDUŽNOJ SARI VIDAK U CRNOJ GORI: Nema NIJEDNOG MEDICINSKOG DOKAZA da je sudija napadnuta, a svedočenja zaposlenih u sudu puna kontradiktornosti (VIDEO)

Crna Hronika -

U Osnovnom sudu u Kotoru danas je počelo suđenje Sari Vidak (20) iz Beograda optuženoj da je napala sudiju prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić!

Sara je dovedena u zgradu suda, u lisicama. Ona je na suđenju u Osnovnom sudu u Kotoru kazala da je Stanišić nju uhvatila za ruku i odgurnula.

Kazala je i da je upozorila sudiju na takvo ponašanje, nakon čega je, kako je navela, usledila panika i povici sudije da ju je napala.

Vidak tvrdi da nije ogrebala Stanišić po ruci, već da je sudija sa ogrebotinom izašla iz kancelarije u koju je ušla nakon napada.

Kazala je i da je osnovna tužiteljka nije na saslušanju uputila da može da se brani ćutanjem, kao ni da može da pozove ambasadora.

Tvrdi i da je tužiteljka bila nekorektna i neprijatna da je saslušanje "bilo iživljavanje" i da je bila "nemoćna da bilo šta kaže".

Vidak je kazala da iz tih razloga nije ni potpisala zapisnik.

foto: Printscreen

Sudija Stanišić danas je ostala pri svojim tvrdnjama da je ona napadnuta, i da nije uhvatila Saru za ruku. Kazala je da je u napadu zadobila povrede koje su joj sanirane u Domu zdravlja.

No, tu je advokat Sare Vidak ukazao na jednu potpunu nelogičnost. Zastupnik Lješković je kazao da nema nijednog medicinskog dokaza koji potvrđuje tvrdnje sudije Stanišić, da je bila napadnuta.

Ovim je više nego jasno da glavni dokaz, dokaz o bilo kakvim povredama navodno napadnute sudije Jelene Stanišić ne postoji!

I iskazi svedoka koji su danas svedočili više su nego kontradiktorni. Svedok Haris Ćeman je je rekao da je bio na radnom mestu gde je i kancelarija Stanišić. Ali problem je nastao kada je odbrana ukazala na jednu spornu stvar kod njegovog svedočenja.

foto: Printscreen, Privatna Arhiva

Advokat Sare Vidak tražio je od Ćemana da pokaže kako je to, navodno, Vidak zavrnula ruku sutkinji, a kako je svedok pokazao da je uhvatila za palac a ne zglob ruke, a potom pojasnio da je mislio na zglob, advokat je kazao da je promenio mišljenje jer je video tužiteljku Milić da je pokazala na zglob.

Lješković je u potpunosti prigovorio izjavi svjedoka, tvrdeći da je "svesno pripremana odbrana kako bi se optužnica potvrdila, a nevina devojka osudila".

Glavni pretres odložen je za 5. septembar. Advokat Sare Vidak, Srđan Lješković je kazao da će odustati od izjava preostala dva svedoka, majke i momka optužene, samo da ona bude puštena iz pritvora, jer tužilaštvo insistira da se saslušaju svi svedoci.

- Optužnica je podignuta ekspresno, i to samo na osnovu neistina koje je iznela sudija. U istrazi su saslušani, osim Sare i sudije Stanišić, svedoci koji su zaposleni u sudu i jedan policajac. Sarina majka, kao ni njen verenik, iako su bili očevici svega što se dešavalo u hodniku ispred sudnice, dosad nisu dali iskaz. Svi svedoci, i oni koji su već saslušavani, kao i oni koji dosad nisu ispričali šta su videli, dobili su poziv da se danas pojave u sudu - kaže izvor Kurira i dodaje da su poziv za suđenje dobili i sudski veštaci.

Vidak je optužena da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala sudiju Stanišić, te da je sudija zadobila laku telesnu povredu, iako je, kako je Kurir ekskluzivno objavio, samo dan nakon navodnog napada, šetala po kafićima bez ijedne ogrebotine.

MONTIRAN PROCES

Saru Vidak u Crnoj Gori čeka montiran proces jer su ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin i Sudski savet i predsednica Vrhovnog suda Crne Gore javno kršili pretpostavku nevinosti i vršili pritisak na sud da je pritvore i osude.

- Svesni su kakvu su grešku napravili ministar pravde i ostale državne institucije. Na pravdi boga su nevinu devojku poslali u zatvor, pa je logično očekivati da Sari predstoji montiran sudski proces, u kome ona mora da bude osuđena! Sara će biti osuđena samo da bi se institucije pokrile i skinule odgovornost - tvrdi naš izvor iz Crne Gore.

Izjava crnogorskog ministra pravde, kojom je direktno prekršio pretpostavku nevinosti osumnjičene Sare Vidak, može se posmatrati i kao očigledan pritisak na sud i tužilaštvo. Svaki govor kojim se krši pretpostavka nevinosti, koja je zagarantovana Ustavom krše se i ljudska prava svakog okrivljenog, u ovom slučaju osumnjičene Beograđanke.

ČETIRI PITANJA ZA MINISTRA PRAVDE CRNE GORE ZORANA PAŽINA

foto: EPA

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track