Najnovije vesti

IMAM ZADATAK DA TE UBIJEM! Nišlija je prišao na ulici Šaranoviću i uperio mu pištolj u glavu! SVEDOČENJE OD KOJEG STREPE NARUČIOCI MNOGIH UBISTAVA
Foto: vijesti.me Savo Prelević

Plaćeni ubica

IMAM ZADATAK DA TE UBIJEM! Nišlija je prišao na ulici Šaranoviću i uperio mu pištolj u glavu! SVEDOČENJE OD KOJEG STREPE NARUČIOCI MNOGIH UBISTAVA

Crna Hronika

Nišlija Milan Dinić (25), za kog se sumnja da je imao nalog da ubije Slobodana Šaranovića, pristao je da svedoči o grupi koja ga je angažovala za ovo ubistvo, pišu crnogorski mediji.

Dinić, koji je krajem 2016. godine u Slobodana Šaranovića uperio pištolj kada ga je presreo na ulici u Budvi, da bi zatim od ove odluke odustao, u telefonskom razgovoru sa novinarkom crnogorske televizije "Vijesti" rekao je da je "spreman da se preda crnogorskim nadležnim organima i saopšti svoju istinu o celom slučaju". Koliko je odlučan u toj nameri govori i to da je izjavu povodom ovog slučaja već dao službenicima kriminalističke policije Srbije.

Ovaj bizarni događaj Šaranović je prijavio tužilaštvu i policiji odmah nakon što se dogodio. On je rekao da je njemu nepoznati mladić planirao da ga ubije, ali je u poslednjem momentu odustao od te namere.

- Šaranović je tada inspektorima budvanske policije ispričao da mu je na ulici prišao mladić i uperio pištolj u njega i rekao da ima zadatak da ga ubije. Nakon toga, predao mu je pištolj i mobilni telefon i pobegao - pisali su tada crnogorski mediji.

Veruje se da je Dinić bio angažovan od strane Alana Kožara, nezvaničnog vođe barskog klana, bliskog Luki Bojoviću. Crnogorski mediji imali su uvid u naredbu za sprovođenje istrage protiv njega, u kojoj je do detalja opisano kako je Kožar članovima krimi grupe - među kojima je i mladi Nišlija - davao kriptovane telefone i oružje, prenosi Blic.

- Tako je Alan Kožar sačinio kriminalni plan da radi vršenja krivičnih dela angažuje više lica među kojima i okrivljenog Dinić Milana, kojima će predati kriptovane telefone, koji ne mogu da se prisluškuju, a radi međusobne komunikacije prilikom praćenja lica koja treba lišiti života i utvrđivanja lokacija gde se nalaze.

U decembru 2016. godine u Baru okrivljeni Kožar sastao se sa Dinićem i istom predao pištolj marke "glok" i 15 metaka i mobilni telefon marke "blekberi" sa SIM karticom i dao uputstvo da liši života sada pokojnog Šaranović Slobodana - piše u naredbi. U naredbi se navodi i da je Dinić osim pištolja, Šaranoviću predao i telefon, a crnogorski mediji su ranije potvrdili da su sa njih izolovali DNK tragove koji su i doveli do identifikacije osumnjičenih.

Šaranović je, kao što je poznato, ubijen prošle godine u Budvi. Svoje poslednje mesece života proveo je u kući u naselju iznad Budve gde je živeo sa suprugom.

- Imam skoro 80 godina. Bolestan sam. Ne pada mi na pamet da se pod stare dane krijem: nikad nisam bio miš, neću ni sad - navodno je rekao Slobodan kada je policija dobila informacije da mu preti likvidacija. Ubijen je nekoliko meseci kasnije. Umro je na rukama svoje supruge. Ubica nije pronađen.

Rat Bojovića i Šaranovića

Inače, Alan Kožar važi za čoveka od poverenja vođe novog zemunskog klana Luke Bojovića, kriminalca sa kojim je Šaranović zaratio pre skoro 10 godina.

U krvnoj osveti između dva kriminalna ganga ubijene su osobe bliske Bojoviću i Šaranoviću, uključujući i njihovu braću: Nikolu Bojovića i Branislava Šaranovića. Krvna osveta započeta je nestankom kumčeta Branislava Šaranovića, za čiji se nestanak (i ubistvo) od početka sumnjičio Bojović i njegovi saradnici.

Za ubistvo Nikole Bojovića crnogorsko i srpsko tužilaštvo teretili su grupu koju je organizovao upravo Slobodan Šaranović. Ipak, crnogorski kriminalac nikada nije izveden pred sud u Srbiji, jer je Crna Gora odbila njegovo izručenje. Epilog ovog suđenja i dalje nije do kraja poznat. U prvostepenoj presudi grupi, neposredni izvršilac ubistva Saša Cvetanović je osuđen, ali glavni organizator Miloš Delibašić, nećak Šaranovića, oslobođen je. Specijalno tužilaštvo se, međutim, žalilo na ovu presudu, pa će Apelacioni sud odlučiti da li će suđenje grupi biti ponovljeno ili će presuda biti potvrđena, odnosno potpuno preinačena. Delibašić, u međuvremenu, ostaje u zatvoru, na izdržavanju kazne za pljačku.

(Kurir.rs/Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...