NI SAOBRAĆAJNU KAZNU NIKAD NISU DOBILI, A ETO SLETEŠE KOLIMA S PANČEVCA U SMRT: Nezvanični rezultati istrage o tragičnoj smrti profesora istorije i njegove ćerke
Foto: Dragana Udovičić

velika tragedija

NI SAOBRAĆAJNU KAZNU NIKAD NISU DOBILI, A ETO SLETEŠE KOLIMA S PANČEVCA U SMRT: Nezvanični rezultati istrage o tragičnoj smrti profesora istorije i njegove ćerke

Crna Hronika -

BEOGRAD - Prema prvim i nezvaničnim rezultatima istrage saobraćajne nesreće u kojoj su živote izgubile dve osobe, a koja se u utorak oko 14 časova dogodila na Pančevačkom mostu, nije ispoštovana znakovna signalizacija.

Navodno, nije ju ispoštovao vozač atomobila marke "jugo" koji se iz pravca Višnjice uključivao na most, saznaju Večernje novosti.

foto: Dragana Udovičić, PrintScreen

U stravičnom sudaru sa "reno meganom", "jugo" je sleteo s mosta, a Mirko (73) i Vesna (47) Ranković, otac i ćerka, poginuli su. Kako list nezvanično saznaje, "jugo" se na prilaznoj saobraćajnici mosta nije zaustavio, iako je na ovom delu puta postavljen znak "stop". Prilikom uključenja na most, udario je u prednji točak "megana", i od siline udarca odleteo u stranu, probio zaštitnu bankinu i survao se sa visine od oko 17 metara.

Mirko Ranković je inače bio penzionisani nastavnik istorije, saznaju Novosti. Posle smrti supruge, već godinama je živeo sam u porodičnoj kući u Ljuboviji. U Beograd je, kako smo čuli, došao da poseti kćerku Vesnu i sina Branka, koji takođe živi u glavnom gradu. Inače, Ranković je do penzije radio u osnovnoj školi "Petar Vragolić".

foto: Dragana Udovičić

- Bio je miran, povučen i učtiv čovek, čija je porodica bila, u svemu, smerna, poštena i ugledna - kažu komšije Rankovića.

- Mirko je živeo, skoro neprimetno. Povremeno je vozio zelenog "juga". Mada je davno otišao u penziju, slovio je za dobrog istoričara, sjajnog pedagoga i milog čoveka, i za stare i za mlade.

Sreten Cvetojević Cvele iz Ljubovije, dugogodišnji komandir policije u tom gradiću, kaže da Rankoviće poznaje skoro pune četiri decenije, a jedno vreme su bili i komšije. Mirka je poslednji put video pre nekoliko dana.

- Obradovao se kad sam mu rekao da sa većom grupom poštovalaca srpske istorije putujem na Krf. Zamolio me je da mu prenesem utiske kada se vratim, ali eto, nisam nikada stigao. Poginuše i on i njegova mezimica - priča Cvetojević.

foto: Printscreen

- Bio je jako vezan za decu, pa je išao kod njih kad god je mogao.

Rankovići nikad nisu ni saobraćajnu kaznu platili, jer su, kako se saznaje, po svemu, bili savesni, odgovorni i pažljivi. Za Mirkom i njegovom ćerkom posebno žale u OŠ "Petar Vragolić" iz koje je otišao u penziju, kao "sjajan nastavnik i divan kolega i čovek".

Mirko je svojevremeno bio razredni starešina Miroslavi Krstić, koja sada radi u računovodstvu OŠ "Petar Vragolić", a kasnije su postali kolege.

- Čak sam, svojevremeno čuvala Vesnu, kada bi Mirko i njegova supruga negde otišli - priča Miroslava. - Ona je bila divno dete, kao i cela porodica. Teško je podnela smrt majke, koja je umrla pre skoro dve decenije. Mirko je ostao sam sa decom i maksimalno im se posvetio. A u školi je bio, kako se to popularno kaže, u svemu za "pet plus".

(Kurir.rs/Večernje novosti/ V. Mitrić/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja