Najnovije vesti

Mladić ostaje u bolnici na daljim ispitivanjima
Foto: Reuters

Mladić ostaje u bolnici na daljim ispitivanjima

Crna Hronika
Izvor, koji je zatražio da ne bude imenovan, rekao je da veruje da Mladićev život nije ugrožen

HAG - General Ratko Mladić, kome je usled visokog krvnog pritiska pozlilo tokom suđenja pred Haškim tribunalom, ostaće do daljnjeg u jednoj bolnici u Hagu kako bi bio podvrgnut dodatnim ispitivanjima, saznaje se od izvora bliskog timu Mladićeve odbrane.

Isti izvor, koji je zatražio da ne bude imenovan, rekao je da veruje da Mladićev život nije ugrožen.

Mladić (69) prebačen je u bolnicu pošto se, tokom jutrošnjeg zasedanja suda, požalio da mu je loše, dok je njegov branilac Branko Lukić unakrsno ispitivao drugog svedoka optužbe Dejvida Harlanda.

Po izvoru, Mladić je prvo, pocrvenelog lica, tihim glasom rekao svojim braniocima da se loše oseća, a zatim je glavu spustio na obe ruke, ne komunicirajući par minuta ni sa kim.

Pošto je sudija Alfons Ori prekinuo zasedanje, medicinska sestra je Mladiću izmerila krvni pritisak od 170/80, čija se gornja vrednost ubrzo povećala na 190.

Zvaničnici sudskog sekretarijata zatim su brzo organizovali Mladićevo prebacivanje u bolnicu. Tribunal po pravilu ne objavljuje informacije o zdravstvenom stanju optuženih, koje se smatraju privatnim.

Mladić je, kako je rekla predstavnica suda Nerma Jelačić, u bolnicu prebačen "iz predostrožnosti". Nedugo pošto je Mladić prebačen u bolnicu, sudija Ori je u sudnici rekao da se zasedanje prekida i da će, budući da još ne zna kada će optuženi moći da prisustvuje procesu, raspravno veće situaciju ponovo razmotriti u petak ujutro.

Novu raspravu, sudija Ori je zakazao za 9 sati, kada će, kako je rekao, ili biti nastavljen Harlandov iskaz ili će biti dodatno razmotreno Mladićevo stanje. 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...