MARKO (16) SE PROBUDIO IZ KOME POSLE STRAVIČNE NESREĆE U NIŠU: Kada se probudio imao je samo jedno pitanje za druga, ALI OTAC NIJE IMAO SNAGE DA MU SAOPŠTI ISTINU
Foto: Facebook

TUGA

MARKO (16) SE PROBUDIO IZ KOME POSLE STRAVIČNE NESREĆE U NIŠU: Kada se probudio imao je samo jedno pitanje za druga, ALI OTAC NIJE IMAO SNAGE DA MU SAOPŠTI ISTINU

Crna Hronika -

Šesnaestogodišnji Marko Lazarević iz Novog Sela koji je 21. decembra teško povređen na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kada je voz udario u autobus kojim je putovao, došao je svesti u niškoj bolnici.

Prvo što je pitao svog oca Radoslava, kojeg su na kratko pustili kod sina, je kako je njegov drug Aleksa Dimitrijević, koji je u trenutku nesreće sedeo sa njim. Otac nije imao srca da mu kaže da Aleksu sahranjuju, već mu je rekao da je i on u bolnici. Dečakova majka Jasmina kaže da je Marko, jedan od troje najteže povređenih u nezgodi, sada u boljem stanju.

- Marko je sada dobro, ima povredu sedmog kičmenog pršljena, ne znam da li će ići na operaciju. Juče se probudio iz kome i odmah je pitao za Aleksu, sačekaćemo da se oporavi pa ćemo mu reći da je ostao bez druga - priča Jasmina.

Potresena žena kaže da joj je crne vesti doneo Markov drug koji je takođe bio u autobusu.

foto: Printscreen Facebook

- Marko uvek ide tim autobusom, pohađa srednju školu "Nikola Tesla" u Nišu. Posle dva sata na vrata nam je zazvonio njegov drug. Bio je veoma uznemiren ali nije pretrpeo nikakve povrede pa je trčao do roditelja i obaveštavao ih o nesreći. Kazao mi je da je Marko povređen, to mi je bio najstrašniji trenutak u životu - dodaje zabrinuta majka.

U nešto boljem stanju je i Markova vršnjakinja L.I. iz Čokota koja je zadobila teške povrede glave. Rodbina L.I. nije želela da iznosi detalje o njenom zdravstvenom stanju. Njeni ukućani kratko su saopštili da je skener pokazao da više nema krvarenja u mozgu, te da nisu u stanju da više govore dok se ona potpuno ne oporavi. Stabilizovalo se i stanje tridesetjednogodišnjeg vozača autobusa „Nišekspresa“, ali ne u dovoljnoj meri da bi bio saslušan, zbog čega Osnovno javno tužilaštvo još nije započelo istragu.

Ono što je do sada utvrđeno je da vozač nije telefonirao, kao što se spekulisalo, ali preživeli putnici tvrde da je pogledao samo na jednu stranu pruge, i da zato nije video voz. Osnovni javni tužilac Saša Đokić saopštio je da istraga ne može da počne dok se vozač ne sasluša.

- Vozač je bio u komi, više nije ali ima jako krvarenje u stomaku zbog čega nije u stanju da se izjasni o nesreći. Kad nam bude doveden, biće nam dostavljena i krivična prijava kao i svi dokazi koje je policija pribavila. Pratimo njegov oporavak radi dovođenja, ali u ovom trenutku neizvesno je kada će to biti - kazao je Đokić.

U stravičnoj nezgodi je stradalo pet osoba dok je još 22 u Kliničkom centru.

(Kurir.rs/Telegraf-D.K.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track