Najnovije vesti

UŽAS U SELU KOD LESKOVCA: Četvorogodišnjem dečaku petarda raznela pola kažiprsta
Ilustracija, Foto: Beta

TRAGIČNO

UŽAS U SELU KOD LESKOVCA: Četvorogodišnjem dečaku petarda raznela pola kažiprsta

Crna Hronika

Dečaku starom četiri godine petarda je raznela skoro pola kažiprsta desne ruke dok je sa rođacima proslavljao Novu godinu u selu Lipovica u opštini Leskovac.

Incident se desio 31. decembra 2018. godine oko 18 časova nakon čega je dečak doveden do Doma zdravlja u Doljevcu odakle je sanitetom Hitne pomoći brzo transportovan na Kliniku za dečju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra u Nišu, navodi Blic.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopicic

- Dečak ima tešku telesnu povredu jer mu je u eksploziji petarde otkinuto skoro pola kažiprsta desne ruke. Nema ceo gornji članak prsta. Mi smo ranu obradili, rekonstruisali koliko je moglo da se spasi. Deo prsta je uništen u eksploziji petarde tako da nismo imali šta da pokušamo da prišijemo. Sanirane su i ostale povrede i opekotine na desnoj šaci, kao i manje povrede i oguljotine na levoj šaci, koja je takođe oprljena, ali nema težih povreda. Dečak je dobrog opšteg stanja i nalazi se na odeljenju sa bakom - kaže dežurni hirurg na Klinici za dečju hirurgiju sa ortopedijom dr Zoran Marjanović.

Prema nezvaničnim saznanjima, dečakov otac ima prijavljeno boravište u Pukovcu pa su se zato i javili prvo Domu zdravlja u Doljevcu jer se tu leče.

Kako se petarda našla u rukama tako malog deteta, utvrdiće nadležni državni organi jer se po zakonu svaka teška telesna povreda mora obavezno prijaviti policiji.

(Kurir.rs/Blic, B.Janaćković)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...