Najnovije vesti

OVO JE UHAPŠENI ALEN CIGLER, ZVANI ČOVEK-MAČKA:  Pomogao u surovoj likvidaciji čoveka na Banovom brdu, planirao svadbu u zatvoru, a NJEGOVO SPEKTAKULARNO BEKSTVO iz subotičkog zatvora pamti Srbija! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube, Printscreen

Preskakao zidove, trčao po krovovima

OVO JE UHAPŠENI ALEN CIGLER, ZVANI ČOVEK-MAČKA: Pomogao u surovoj likvidaciji čoveka na Banovom brdu, planirao svadbu u zatvoru, a NJEGOVO SPEKTAKULARNO BEKSTVO iz subotičkog zatvora pamti Srbija! (VIDEO)

Crna Hronika

Alen Cigler (40) koji je uhapšen danas u velikoj policijskoj akciji zbog sumnje da je sa Der Čabom učestvovao u ubistvu Nebojše Markovića na Banovom brdu, poznatiji je po nadimku Čovek-mačka, a javnost ga je upamtila i po spektakularnom bekstvu iz subotičkog zatvora. 

 

Cigler je danas uhapšen u Subotici, a sumnja se da je vozio automobil "punto" kojim se Čaba dovezao do mesta zločina. Vozilo je pronađeno u Beogradu.

 

Kako se saznaje, on je u oktobru prošle godine izašao sa višegodišnje robije.

 

Cigler je od malena bio u sukobu sa zakonom, pa je još kao maloletnik završio u KPD u Kruševcu odakle je pobegao za saučesnikom. On je od svojih 40 godina života, čak 25 proveo u zatvoru, naveli su ranije beogradski mediji.

 

Cigler je počinio niz razbojništva, osuđivan je zbog više teških krivičnih dela, a imao je i običaj da zove policajce i da im se ruga i često im je izmicao, sve dok nije uhvaćen i poslat u zatvor u Subotici. 

 

Međutim, Cigler se nije dugo zadržavao tamo izvevši spektakularno bekstvo. 

Sa drugim saučesnikom potom kreće u pljačku, a u Suboticu stiže i policijsko pojačanje iz cele Srbije. Njegov saučesnik je uhapšen, ali Cigler opet izmiče policajcima, sve dok nije ranjen.

 

"Bio je poznat od ranije policiji, a svi ga pamte po spektakularnim bekstvima...skakao preko zidova, trčao po krovovima, penjao se po zgradama", ispričao je u jednom intervjuu Zoran Bašić Pavković, jedan od subotičkih inspektora koji je bio upoznat sa delima Alena Ciglera.

 

Inače, Cigler prošle godine rešio je da "stane na ludi kamen", i to u subotičkom zatvoru, ali nije poznato da li je to ipak uradio. 

 

(Kurir.rs)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...