ODLOŽENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ OTMICE GORANA CVIJETIĆA: Momak ubijene Teodore Kaćanski završio u bolnicu
Foto: S.S.

glavni pretres

ODLOŽENO SUĐENJE ZA POKUŠAJ OTMICE GORANA CVIJETIĆA: Momak ubijene Teodore Kaćanski završio u bolnicu

Crna Hronika -

NOVI SAD - Brat mog klijenta Nenada Stevića, obavestio me je da je u ponedeljak veče on primljen u Urgentni centar KC Vojvodine i da zbog toga nije došao na glavni pretres.

Naknadno ću vam dostaviti lekarsku dokumentaciju - rekao je na jučerašnjem glavnom pretresu advokat Milan Latinović, koji brani okrivljenog Nenada Stevića koji je osumnjičen za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (43) iz Budisave, 22.maja 2017.godine u Novom Sadu, u postupku u kojem su pored njega okrivljeni, Goran Kovačević, Dalibor Bogdanović, Vladica Rakić i Božidar Bosnić.

S obzirom na to da je Stević jedan od važnjijih koji je trebao da da svoj iskaz, s obzirom da je on momak ubijene Teodore Kaćanski, a da sva petorica okrivljenih su sigurni da je Goran Cvietić ubio nju, glavni pretres nije ni održan.

foto: S.S.

Međutim, sudja je pročitao dokument koji je dobio od načelnika Odelenja kriminalističke policije PU Novi Sad, Slobodana Drmanca, koji smatra da advokat Goran Stupar, ne može da zastupa okrivljenog Vladicu Rakića.

-On je u period kada je rađeno na rasvetljavanju ovog krivičnog dela, vršio pretres vozila u kjem su vozili Cvijetića. Tako da smatram da on ne može da zastupa orkivljenog – smatra načelnik kriminačističke policije Drmanac.

Na pitanje sudije, advokat Stupar je rekao da se on me seća da je on radio pretres vozila.

-Na čiji zahtev je dostavljenj taj zahtev. Nije traženo od Suda, niti od Tužilaštva. Odakle PU Novi Sad, uopšte saznanje o ovom postupku, kada oni nisu učesnici ovog predmeta. Zanima nas po kom osnovu se oni obraćaju sudu. Na ovaj način policija vrši pritisak – rekao je advokat Milan Lantinović, u ime ostalh advokata.

Napad na bivšeg inspektora od strane načelnika

Inače, Goran Stupar je bio dugogodišnji izuzetno dobar inspektor kriminalističke policije u Novom Sadu. Nakon ne slaganja sa novim rukovodstvom PU Novi Sad, on biva premešten na drugo mogo niže radno mesto, iz Odelenja kriminalisičke policije u jednoj od policijskih ispostava u Novom Sadu. Zatim, Stupar napušta policiju i odlazi u advokate.

-Da li je ovo nastavak maltretiranja Stupara od strane rukovodstva novosadske policije, kojima smetaju od kada su došli dobri i iskusni inspektori, pa imaju potrebu da ga i kao advokata “ganjaju”. Za ništa nisu sposobni da razreše. A ova petorka im je bukvalno rasvetlila pokušaj teškog ubistva Nebojše Tubića Žabca i podmetanje bombe ispod službenog automobila , za koje je Cvijetić osuđen na 18 godina zatvora. I kada su hteli Cvijetića da “uhapse”, hteli su iz razloga zato što imaju dokaze da je on ubio Teodoru Kaćanski i pokušao da ubije Nku Uskokovića – kaže jedan od izvora blizak istrazi.

(Kurir.rs/S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track