Najnovije vesti

OSUĐENE SEKSI-NARKO DILERKE, MAJKA I ĆERKA IZ POŽEGE! Otkrivena šema po kojoj su radile, A U SVE UKLJUČILE I SVEŠTENIKA!
Foto: printscreen Instagram/Facebook

pale!

OSUĐENE SEKSI-NARKO DILERKE, MAJKA I ĆERKA IZ POŽEGE! Otkrivena šema po kojoj su radile, A U SVE UKLJUČILE I SVEŠTENIKA!

Crna Hronika

Viši sud u Čačku osudio je Svetlanu Popadić (47) iz Lopaša kod Požege i Nenada Stojanovića iz Valjeva (40) na po pet godina zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i trgovine opojnim drogama, dok je Svetlanina ćerka Ana (25), pod istom optužbom, dobila tri godine robije.

Dokazima na pretresu utvrđeno je da je ćerka, po majčinom nagovoru, podstrekla nekadašnjeg veroučitelja i crkvenog pojca Zorana Marinkovića (44) da preveze drogu sa Kosmeta u Švajcarsku ili nađe nekoga za taj posao, uz obećanu nagradu od 5.000 evra.

 

Utvrđeno je i da je Zoran Marinković angažovao sveštenika Milana Jordovića (42) da obavi ovaj posao. Oni su bili poznanici od ranije.

 

Prema dogovoru, kako je utvrdio sud, Svetlana je u Požegi svešteniku predala vozilo "folksvagen pasat", takođe im je obećala da ne mogu biti otkriveni, dala im novac za gorivo i obećala da će imati vezu i tokom puta i utovara.

 

Ta veza bio je osuđeni Nenad Stojanović. On ih je čekao na Kosovu, u mestu Leška, a zatim ih odveo do motela u Zvečanu, gde ih je ostavio na nekoliko sati, uzevši vozilo. Kada se vratio obavestio ih je da je roba ubačena u bunker.

 

Iste večeri, 27.februara prošle godine, policija je zaustavila vozilo i našla u bunkeru ispod sedišta 52 paketa marihuane, ukupne težine 24.172 grama.

Marinković i Jordović će po nagodbi sa tužilaštvom biti u kućnom pritvoru.

 

 

Svetlana i od ranije u poslu sa drogom

 

Svetlana je pre više od osam meseci bila uhapšena zajedno sa D. B. (36) iz Požege, pošto je granična policija na prelazu Horgoš u njihovom automobilu pronašla 30 kilograma "skanka". Ona je, međutim, ubrzo puštena iz pritvora, jer je D. B. tada svu odgovornost preuzeo na sebe.

 

 

 

Kurir.rs/Novosti

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...