Najnovije vesti

MALČANSKI BERBERIN JE PONOVO NA SLOBODI, A MEŠTANI I ŽRTVE PRESTRAVLJENI: U velikom smo strahu, niko ga još nije video, a   šta ako ponovi silovanje?! UŽASI KOJE JE RADIO ŠOKIRALI SRBIJU
Foto: Printscreen/Facebook

uništio je mnoge živote

MALČANSKI BERBERIN JE PONOVO NA SLOBODI, A MEŠTANI I ŽRTVE PRESTRAVLJENI: U velikom smo strahu, niko ga još nije video, a šta ako ponovi silovanje?! UŽASI KOJE JE RADIO ŠOKIRALI SRBIJU

Crna Hronika

Strah, neverica, neizvesnost – ovako je u Malči primljena vest da se Ninoslav Jovanović (46), poznatiji kao "Malčanski berberin" zbog svoje izopačene manije da devojčice šiša pre silovanja, ponovo našao na slobodi nakon što mu je u Beogradu izrečena kazna od pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja žena putem društvenih mreža. Jovanović je nakon izricanja presude pušten iz pritvora.

 

Ninoslav Jovanović, poznat je javnosti po tome što je godine proveo u zatvoru zbog silovanja dece, koju je, pre nego što bi počinio zlodelo, šišao. On je objasnio tada da ga šišanje seksualno uzbuđuje.  

 

Uhapšen je ponovo u oktobru prošle godine i pritvoren nakon što ga je vlasnica jednog frizerskog salona iz Niša prijavila da joj je tražio da ošiša jednu devojčicu za koju je rekao da mu je ćerka, iako on zapravo nema ćerku.On joj je čak slao fotografije devojčice za koju je tvrdio da treba da bude ošišana, a ubrzo ga je frizerka prepoznala i prijavila policiji.

 

Jovanović je pre nekoliko dana osuđen nepravosnažno samo zbog polnog uznemiravanja dok je za druga dva dela proganjanja oslobođen optužbi.

Budući da mu je u izrečenu kaznu uračunato vreme provedeno u pritvoru (pet meseci), automatski se našao na slobodi. Ova informacija ponovo je unela nemir u domove meštana Malče, ali i Nišlija.

 

"Čula sam da je ponovo pušten iz zatvora. Živim tu u njegovom komšiluku i nije mi svejedno, pogotovo ne uveče. Uvek treba biti oprezan kada takav čovek živi u blizini", kaže za "Blic" jedna mlađa meštanka Malče.

 

Nije poznato da li je Jovanović nakon izlaska iz zatvora otišao direktno u Malču, jer ga niko od meštana još nije video. 

 

"Bože svašta, kako je moguće da je opet pušten iz zatvora. Sumnjam da on posle 20 godina u zatvoru i toga što je radio deci, može da ne ponovi nešto tako opet. Čujem da kaže na sudu da su mu novinari upropastili život, a on što je tuđe živote uništio to nema veze", priča jedna od žena iz Malče koja zahteva anonimnost, dok druga tvrdi da će Jovanović delo ponoviti ponovo. 

 

 

 

U porodici N. S. iz Niša, druge žrtve ovog surovog silovatelja, koju je Jovanović 2005. godine, kada je ona imala svega 12 godina, na prevaru odveo od kuće, a potom ošišao i silovao u napuštenoj vikendici, ponovo je zavladao strah.

 

"U velikom smo strahu. Decu čuvam, vodim unuku i unuka u predškolsko... Nisu trebali da ga puste tek tako. Trebalo bi ga doživotno držati u zatvoru", kaže za "Blic" S. M. iz Niša, majka N. S. i dodaje da mu ne veruje i da smatra da bi policija trebalo češće da ga kontroliše.

 

Ko je Malčanski berberin?

 

Podsetimo, Jovanović je 2006. godine osuđen na 15 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnjakinju iz Niša silovao, a drugu iz Gornje Vrežine pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama.

 

Iz zatvora je izašao u početkom januara prošle godine, posle izdržanih 12 godina nakon što mu je Vrhovni sud smanjio kaznu.

 

Veštaci su ranije utvrdili da nije oboleo duševno ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti te da postoji velika verovatnoća da će delo da ponovi čim se bude našao na slobodi.

 

Celu noć se iživljavao nad devojčicom

 

Tog jula 2005. godine, posle samo dva meseca na uslovnoj slobodi krenuo je u potragu za maloletnicama kako bi se nad njima seksualno iživljavao.

 

Naime, Jovanović se devojčici S.M. predstavio kao šofer u prevozničkom preduzeću, nudeći da joj zaposli sina. Mladić je pošao do grada sa njim a pošla je sa njima i njegova dvanaestogodišnja sestra, kako bi se ošišala. Na pola puta, Jovanović je mladiću rekao da se vrati kući a da će on odvesti njegovu sestru kod frizera.

 

Umesto toga, devojčicu je odveo u jednu napuštrenu kuću, gde je ošišao makazama, a potom joj naredio da skine garderobu, preteći joj da će joj izvaditi oko i ubiti majku i brata ako ga ne posluša. Cele noći se iživljavao nad devojčicom, preteći joj da će dovesti još šestoricu muškaraca ako ga ne bude slušala.

foto: Printscreen/ Facebook, M.S.

 

Drugu žrtvu našao na umrlici

 

Svega četiri dana kasnije manijak je našao sledeću žrtvu u selu Gornja Vrežina. Ime devojčice pročitao je na smrtovnici a potom je ušao u kuću i pozvao je. Zatražio je od nje da ponese peškir i makaze i da pođe hitno sa njim, jer su navodno njeni roditelji imali nezgodu vozeći traktor.

 

Devojčica je pošla za njim, a kada su stigli do vinograda, naredio joj je da se skine, ali ona je počela da zapomaže jer je shvatila šta želi da joj uradi. Njene vriske, srećom, su čuli meštani koji su bili na njivama. Požurili su do nje i spasili je, a manijak je pobegao u pravcu Svrljiga.

 

Velika potera

 

U velikoj poteri, u kojoj su učestvovali helikopteri i obučeni psi, on je uhapšen i priveden pravdi. Pred sudom je priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje.

 

Sud mu je tada izrekao maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora a ostale su zabeležene i reči sudije Radomira Mladenovića koji je izrazio žaljenje što mu je "zakon vezao ruke pa ne može da mu dosudi veću kaznu iako je zaslužuje".

 

(Kurir.rs/Blic)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...