Najnovije vesti

OTKRIVENI NOVI DETALJI IZ ŽIVOTA BRUTALNO LIKVIDIRANOG SRBINA U JOHANEZBURGU: Ivan je u Srbiji radio kao električar, a onda su ga uhvatili sa većom količinom droge! EVO ŠTA JE GOVORIO KOMŠIJAMA U LAZAREVCU
Foto: Privatna arhiva

TAMNA PROŠLOST

OTKRIVENI NOVI DETALJI IZ ŽIVOTA BRUTALNO LIKVIDIRANOG SRBINA U JOHANEZBURGU: Ivan je u Srbiji radio kao električar, a onda su ga uhvatili sa većom količinom droge! EVO ŠTA JE GOVORIO KOMŠIJAMA U LAZAREVCU

Crna Hronika

Ivan Đorđević (59), zvani Žuća, koji je ove sedmice ubijen u Južnoafričkoj Republici, pre dve decenije hapšen je u Srbiji zbog trgovine drogom.

 

Kako se saznaje, Đorđević je rodom iz Lazarevca, a nadimak je dobio zbog boje kose, a on je navodno svojevremeno radio u Robnoj kući u Lazarevcu, i to kao električar na održavanju objekta.

 

"Njegove kolege je začudilo kada je uhapšen sa većom količinom droge i pritvoren, jer niko ga nije povezivao sa kriminalnim poslovima. Bio je u pritvoru, a po izlasku mu se gubi trag, otišao je iz Lazarevca i iz Srbije", kaže sagovornik blizak bezbednosnim službama.

 

 

Prema pisanjima Blica u rodni grad dolazio je povremeno i nije krio da mu je novi dom u Južnoafričkoj Republici. Pričao je da se oženio Južnoafrikankom, i čak je pokazivao fotografije svoje nove kuće.

 

"Nije otkrivao od čega živi. Međutim, poznanici su sumnjali da njegova zarada nije legalna, i da je možda povezan sa krijumčarenjem droge, oružja, pa čak i dragog kamenja. Posebno ako se zna da je iz Srbije otišao posle hapšenja, pa se verovatno odmah povezao sa našim ljudima u JAR koji su imali udela u sumnjivim poslovima. Činjenica je da je imao novac i da ga sigurno nije zaradio predavanjima na fakultetu, jer je bio zanatlija", navodi izvor.

 

Šesti Srbin ubijen u JAR

 

Podsetimo, Ivan je šesti Srbin koji je ubijen za godinu dana u JAR, a poslednje ubistvo dogodilo se pre manje od mesec dana, kada je izrešetan Jugoslav Smiljkić, koji je u Srbiji proizvodio vodu.

 

Na Ivana su u utorak, 9. aprila oko 11.30 sati po lokalnom vremenu pucala dvojica maskiranih napadača iz pušaka. On je u tom momentu bio u svom blindiranom "mercedesu" i krenuo je ka kompleksu Brajanston, gde živi. 

 

Izrešetan 2017.

Čudom preživeo napad

 

Kako saznajemo, Ivan Đorđević je u septembru 2017. godine teško ranjen.
- On je tada izrešetan u automobilu "tojota"koju je parkirao blizu jednog restorana, ali je taj napad čudom preživeo. Đorđević se dovodio u vezu sa ratom dva zaraćena srpska klana u JAR , pa se sumnja da je i ta pucnjava bila povezana sa tim - kazao je naš izvor iz ove zemlje.

 

Napadači su prvo pucali u Đorđevićevo vozilo, ali su se meci odbijali. Đorđević je, međutim, zaustavio "mercedes", pokušao da pobegne, ali su ga egzekutori sustigli i ubili.

 

Posle zločina, koji su snimile kamere, pobegli su i nekoliko kilometara dalje zapalili automobil, u kome su, kako su javili mediji u Južnoafričkoj Republici, nađena puška iz koje je, kako se sumnja, pucano na Đorđevića.

 

 

(Kurir.rs/Blic)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...