NOVI ŠOK DETALJ O KRVAVOM OBRAČUNU ŠKALJARACA: Jedan od ubijenih Crnogoraca bio doušnik nemačke policije?!
Foto: Profimedia, Printscreen/Vijesti

NEMAČKI MEDIJI OTKRIVAJU

NOVI ŠOK DETALJ O KRVAVOM OBRAČUNU ŠKALJARACA: Jedan od ubijenih Crnogoraca bio doušnik nemačke policije?!

Crna Hronika -

Jedan od dvojice ubijenih muškaraca u mafijaškom obračunu u Nemačkoj navodno je bio doušnik Savezne kancelarije kriminalističke policije Nemačke, zbog čega je upravo ova policija preuzela istragu, pišu tamošnji mediji.

Od kada je u nemačkom gradu Forst u pokrajini Brandenburg došlo do

dvostrukog ubistva i ranjavanja crnogorskih i srpskih državljana, u medijima su se pojavile mnogobrojne teorije o tome šta bi mogao da bude motiv ubistva - da je reč o nastavku rata crnogorskih kriminalni grupa koje su u sukobu godinama, da je meta napada bio zapravo ranjeni Vesković i to zbog osvete zbog ubistva Blaža Đurovića, da je po sredi zapravo trgovina narkoticima i prevlast na nemačkom tržištu...

Međutim, nemački portal Markiše Algemajne Cajtung izneo je novu tvrdnju pozivajući se na neimenovane izvore, da je jedan od ubijenih bio doušnik kriminalističke policije u Nemačkoj.

Kako je ubijeni Mijović u Nemačku stigao tek pre petnaestak dana, pretpostavlja se da bi to mogao biti Nikola Jovanović zvani Debeli, mada ova informacija nije zvanično potvrđena, već je bazirana na pretpostavkama.

Navodi da se ubijeni nalazi na listi za odstrel jedne kriminalne grupe, te da je to i razlog likvidacije, ali i činjenica da su se krili u napuštenoj kući ukazuje na tu tezu. Prema podacima policije, ubijeni i ranjeni su bezbednosno interesantna lica i navodno su bliski škaljarskom klanu.

foto: Profimedia

Zapaljeno oružje

Nemačka policija pronašla je nekoliko komada oružja u šumi nedaleko od mesta gde se dogodilo ubistvo. Pažnju meštana privukao je šumski požar, a potom je ustanovljeno da je reč o oružju koje je najverovatnije korišćeno u ubistvu. Ovaj portal preneo je da je reč o oružju sa prigušivačima, ali drugi detalji nisu obelodanjeni.

Inače, ovakav sistem prepoznatljiv je potpis u obračunu crnogorskih klanova koji su u sukobu od kraja 2014. godine, a koje se iz Crne Gore prelilo i na druge evropske države. Nakon ubistva ili pokušaja ubistva, automobili i oružje korišćeni u napadu gotovo uvek bivaju zapaljeni kako bi se uništili tragovi.

Podsećanja radi, u krvavom piru ubijeni su Baranin Nikola Jovanović i Cetinjanin Darko Mijović, od ranije poznat crnogorskoj policiji i javnosti, ranjeni su Miloš Vesković i Miloš Pavićević. Mediji su ih označili kao pripadnike škaljarskog klana, odnosno ogranku kojim rukovodi Alan Kožar.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track