ŠOK U NIŠKOJ SUDNICI! CELA SRBIJA PAMTI NESREĆU U KOJOJ JE POGINULA MALA ISIDORA (12): Vozač zaboravio da podigne ručnu, a snimak koji su spomenuli na ročištu otkriva JEZIV DETALJ?!
Foto: M.S.

devojčicu ugušilo vozilo

ŠOK U NIŠKOJ SUDNICI! CELA SRBIJA PAMTI NESREĆU U KOJOJ JE POGINULA MALA ISIDORA (12): Vozač zaboravio da podigne ručnu, a snimak koji su spomenuli na ročištu otkriva JEZIV DETALJ?!

Crna Hronika -

U Osnovnom sudu u Nišu održano je ročište povodom tragedije koja se dogodila prošle godine, kada je poginula devojčica Isidora Vučković (12) prošle godine u Požarevačkoj ulici

Inače, za ovu nesreću osumnjičen je Boban Stojanović, vozač "Fiata Dobla", koji je tog dana, došao u obližnju radnju. Na parkingu je ostavio svoje dostavno vozilo i kako je ranije izjavio, nije podigao ručnu kočnicu već je ubacio menjač u brzinu.

Kada je ušao u radnju, vozilo je krenulo nizbrdo zadnjim delom. To je bio neverovatan splet okolnosti, da vozilo bez šofera skrene u krivini i naleti na nesrećno dete koje je leđima bilo okrenuto prema njemu.

Na suđenju je rečena jedna frapantna stvar, a to je da se na video snimku vidi jedan komšija koji je prišao devojčici, ali nije pomogao da izvuče dete ispod kola već je razgovarao s nekim. Taj komšija je pozvan kao svedok za sledeće ročište.

Saobraćajni veštak, Bratislav Simonović je rekao da je vozilo u trenutku kada je udarilo dete, išlo brzinom 15 kilometara na čas.

- Duvao je jak vetar, ona se kretala metar od trotoara, branila se od jakog vetra koji joj je duvao u lice. Ono što se može reći je da nije mogla da utiče na nesreću. U naseljima ovakvog tipa, ona se normalno kretala - rekao je Simonović.

U sudnici je objašnjeno da dete nije imalo povrede od udarca već ga je vozilo preklještilo tako da je izdahnulo od gušenja.

foto: M.S.

U sudnici je predloženo i da se veštači menjač na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Kako je rečeno u sudnici, time bi se videlo da li je vozilo moglo samo da krene pod jakim udarima vetra odnosno da li je došlo do samoizbacivanja menjača iz prenosa. Tužilac je rekao da za tim nema potrebe jer je već rečeno da osumnjičeni nije podigao ručnu kočnicu.

Stojanović je u jednom trenutku ustao kako bi pitao nešto, ali je rekao da se zdravstveno loše oseća.

- On je ušao u radnju iz koje se vidi automobil. Strašno je da je sigurno video kada auto sam ide na dole i nije priskočio da pomogne već je ostao u radnji da sačeka policiju. Da je prvi pomogao, možda bi dete bilo živo - rekli su iz porodice, a to su Stojanoviću najviše i zamerili.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track