OTAC BARBARE VITEZ OTIŠAO U BUDIMPEŠTU DA TRAŽI ĆERKU: U stanici mađarske policije doživeo neprijatno iznenađenje! OVAKVOM ŠOKU SE NIJE NADAO!
Foto: Printscreen/Eksploziv, Privatna Arhiva

misteriozna slika stigla od muškarca iz mađarske

OTAC BARBARE VITEZ OTIŠAO U BUDIMPEŠTU DA TRAŽI ĆERKU: U stanici mađarske policije doživeo neprijatno iznenađenje! OVAKVOM ŠOKU SE NIJE NADAO!

Crna Hronika -

Nepune tri godine od kako je Barbara Vitez nestala, a roditelji i dalje veruju da je njihova ćerka i dalje živa!

Barbara je nestala 25. novembra 2016. godine oko 22 časa, kad se vraćala s rođendana. Navodno, prelazeći most na Tisi kod Sente, tokom opasne dečje igre popela se na stub mosta i upala u reku.

Roditelji ne veruju u tu priču, pa je već nepune tri godine traže, a otac Endre je nedavno krenuo u Budimpeštu da je sam traži.

Tokom boravka u mađarskoj prestonici, Endre je prvo tragao za čovekom koji mu je poslao Barbarinu fotografiju, ali nažalost nije uspeo da ga nađe.

Potom je otišao do policije gde je imao razgovor sa detektivom i jednim visokim činovnikom u policiji, ali ga je tamo sačekalo neprijatno iznenađenje.

"Rekao sam im da tražim ćerku Barbaru Vitez, a oni su me pitali kakva sada Barbara? Morao sam sve ispočetka da im ispričam, proverili su u svojoj bazi podataka i nisu ništa mogli da nađu, niti da su dobili od naše policije bilo kakvu informaciju o njenom nestanku.Vitez Barbara kod njih na listi uopšte ne stoji. Kao da sam upao u hladnu vodu, tako sam se osećao", ispričao je Endre za Exploziv TV Prva, sa čijom je ekipom je i otišao u Budimpeštu.

foto: Printscreen/Interpol

Ovakav odgovor iznenadio je i direktora srpske policije Vladimira Rebića, jer kako kaže saradnja srpske i mađarske policije u slučaju Barbare vitez itekako postoji.

"Za Barbarom je raspisana tzv. žuta potraga koja podrazumeva da svaka policija, pa i Mađarska ako sumnja da je u pitanju nestala osoba, u obavezi je da je zadrži dok ne dobije konkretan odgovor od srpske policije. Kasnije smo im poslali i podatak o DNK profilu, a naša policija je u nekoliko navrata, poslednji put ove godine, kontaktirala i mađarsku i švajcarsku i grčku policiju i zahtevala dodatne provere ", rekao je Rebić.

foto: Privatna Arhiva

Očajni otac je tokom boravka u Budimpešti pokušao da, uz pomoć slike nađe ćerku i u noćnim klubovima, nije bilo rezultata, ali ne želi da odustane od potrage.

"Najteže mi je kada vidim druge ljude kako idu sa decom, a ja nemam sa kim. Imam, a nemam. Nikad neću odustati od traženja moje ćerke", rekao je Endre.

Podsetimo, tinejdžerka Barbara Vitez iz Sente, učenica prvog razreda Srednje ekonomsko-trgovinske škole, pod nerazjašnjenim okolnostima nestala je 25. novembra 2016. godine. Po zvaničnoj verziji istražnih organa, u koju njeni roditelji sumnjaju, Barbara se okliznula i s mosta na Tisi između Sente i Čoke pala u reku i utopila se, ali njeno telo, i pored opsežnih potraga, nije pronađeno.

Desetak dana posle nestanka, Barbarini roditelji dobili su anonimno pismo u kom se tvrdi da je devojčica oteta i silovana, a zatim "omamljena drogom sipanom u sok, zadavljena i bačena u Tisu", dok su Barbarini drugovi koji su bili s njom kobne noći tvrdili da je pala s mosta i utopila se.

foto: Printscreen/Interpol

Svi oni su prošli poligraf, osim dvojice, a ta dvojica su jedini bili sa Barbarom kad je poslednji put viđena. Ubrzo potom pojavili su se snimci sigurnosnih kamera na osnovu kojih se može zaključiti da ona uopšte nije ni stigla do mosta na Tisi, a spasioci koji su pretraživali reku telo nisu pronašli.

foto: Printscreen Prva

Ministarstvo unutrašnjih poslova nakon toga prijavljuje slučaj Interpolu, koji raspisuje žutu poternicu za Barbarom.

U aprilu 2018. godine, porodici su stigle slike na kojima je navodno Barbara. Ona je tada navodno koristila Instagram i dopivala se, a pre nekoliko meseci pojavile su se i informacije da je viđena u noćnom klubu u Budimpešti,ali ovi navodi nisu zvanično potvrđeni.

(Kurir.rs/Exploziv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track