MLADIĆE SPASLI SIGURNE SMRTI! Goran Rajšić za Kurir: Brat i ja smo bez razmišljanja uleteli u kanal i izvukli momke!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

DRAMAtično: AUTOMOBIL SLETEO U KANAL PUN VODE

MLADIĆE SPASLI SIGURNE SMRTI! Goran Rajšić za Kurir: Brat i ja smo bez razmišljanja uleteli u kanal i izvukli momke!

Crna Hronika -

Sreća u nesreći: Braća iz Apatina Goran i Vladimir Rajšić uleteli u hladan Dunavac i iz „pežoa“ izvukli Miloša Vojnovića (27) i Mirka Bursaća (18), koji su bili zarobljeni u vozilu

Čuo sam zapomaganje: „Otvorite vrata, molim vas, spasite me!“ Brat i ja smo bez razmišljanja uleteli u kanal pun vode, u kom je bio prevrnuti auto s dvojicom momaka. Uspeli smo da otvorimo vrata i izvučemo ih. Jedan je gubio svest.

Ovo je za Kurir ispričao Goran Rajšić, koji je zajedno sa svojim bratom Vladimirom i ocem Draganom u nedelju uveče sigurne smrti spasao Miloša Vojnovića (27) i Mirka Bursaća (18) iz Apatina, koji su pikapom „pežo“ sleteli s puta u kanal, poznat kao stari Dunavac.

Velika brzina

Nesreća se desila oko 19.45 na Kružnom nasipu u Apatinu. - Vojnović i Bursać su bili u „pežou“, a još uvek se ne zna ko je od njih dvojice bio za volanom. Pretpostavlja se da je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine, kada je auto udario u betonske ostatke stare crpne stanice, uz desnu stranu puta, a potom se survao u kanal - objašnjava izvor.

Spasioci... Rajšići
Spasioci... Rajšićifoto: Kurir

Vojnović i Bursać imali su veliku sreću u nesreći, jer su Vladimir, Goran i Dragan Rajšić, koji žive u blizini kanala, čuli prasak. Mladićima su spasli živote zahvaljujući svojoj hrabrosti, požrtvovanosti i brzom delovanju.

- Puklo je kao bomba. Svi smo se uplašeno pitali šta se desilo. Izašli smo na ulicu, ali se ništa nije videlo od mraka. S puta se čulo dozivanje: „Ovde su, u kanalu.“ Odmah smo strčali i bez razmišljanja uleteli u vodu, samo da spasemo ljude koji su ostali zaglavljeni u autu - prepričava dramu Vladimir Rajšić.

Njegov brat Goran dodaje da je iz auta čuo zapomaganje: „Otvorite vrata, molim vas, spasite me.“

- Otvorili smo zadnja vrata, jer su se obojica nalazili bliže njima, i prvo pomogli mlađem, Mirku, da izađe. Bio je unezveren i u velikom šoku. Kad sam pokušao da izvučem Miloša, jakna mu se bila zakačila za sedište, te sam morao da otvorim bočna vrata i oslobodim ga, ali smo i njega izvukli kroz zadnji deo. Gubio je svest i čim smo ga izneli na obalu, počeli su mu davati veštačko disanje i masažu srca, dok ga nije preuzela Hitna pomoć - nastavlja priču Goran.

Dali sve od sebe

U akciji spasavanja učestvovao je i njihov otac Dragan, koji, iako već u godinama, nije ni trenutka razmišljao ulazeći u hladnu vodu i pomažući sinovima u spasavanju mladića.

Om kaže da je ponosan na svoje sinove što su, bez imalo zadrške, dali sve od sebe da spasu dva mlada života.

Dezinformacija

REKLI DA IH JE BILO VIŠE U AUTOMOBILU

foto: Kurir

Posle nesreće, jedan od povređenih mladića je rekao da je u autu bilo još troje ljudi. Međutim, policija, vatrogasci i ronioci pretražili su teren i nakon vađenja automobila iz kanala ustanovljeno je da su u njima ipak bili samo Vojnović i Bursać. - Povređeni mladići su zbrinuti u Opštoj bolnici u Somboru i obojica su van životne opasnosti - kaže izvor.

Kurir.rs/ Jasminka Miljuš Foto: Kurir, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track