U DUBINI SVOG BOLESNOG UMA ON JE SVESTAN DA JE ĐAVO ODNEO ŠALU Isplivao mračan detalj iz prošlosti Malčanskog berberina!
Foto: Printscreen/Facebook

srpski kriminolog otkriva

U DUBINI SVOG BOLESNOG UMA ON JE SVESTAN DA JE ĐAVO ODNEO ŠALU Isplivao mračan detalj iz prošlosti Malčanskog berberina!

Crna Hronika -

Slučaj koji je okupirao medije u poslednjih par dana svakako jeste nestanak Monike Karimanović iz Suvog Dola kod Niša, kojoj se 20. decembra u ranim jutarnjim časovima na putu do škole gubi svaki trag.

Naime, Ninoslav Jovanović, poznatiji kao "Malčanski berberin" davne 2006. godine osuđen je na 15 godina zatvora jer je jednu 12-godišnjakinju silovao, a drugu pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. Treba napomenuti da je Jovanović činio zlodela devojčicama dok je bio na uslovnoj kazni zatvora nakon nešto više od devet godina provedenih iza rešetaka.

U Višem sudu u Beogradu 2018. godine ponovo je osuđen na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja žena putem društvenih mreža, dok je za druga dva dela proganjanja oslobođen optužbi.

Veštaci su na poslednjem suđenju utvrdili da nije duševno oboleo, ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti te da je velika verovatnoća da će delo ponoviti.

Više javno tužilaštvo je najpre predložilo da se Malčanski berberin proglasi krivim i osudi na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne do tri godine i šest meseci zatvora za sva tri dela, kao i da mu se odredi zabrana prilaženja trima ženama.

Kako je tada navodio, sam Ninoslav se pokajao zbog svojih nedela, očito, ne zadugo...

Ono što ohrabruje roditelje ali i javnost jeste činjenica da pored silovanja i šišanja devojčica, ubijanje nije njegov manir.

Svaka žrtva do sad preživela je torturu "Malčanskog berberina" uz psihičke traume sa kojima se nose i dan danas.

Kriminolg Zaltko Nikolić podelio je svoje utiske o nesrećnoj situaciji koja traje poslednjih 5 dana, ali i mogućem ishodu!

"U dubini svog bolesnog uma on je svestan da je đavo odneo šalu, i postoji velika verovatnoća da na kraju svega otmičar izvrši samoubistvo. Nakon pet zlodela, ovo je prvi slučaj u kom je policija izvršila ovoliki pritisak koji verovatno neće uspeti da iznese. Kao neko ko je više puta do sad izvršio apsolutno identična krivična dela i da ima ustaljeni manir devijantnog ponašanja, postoji šansa da će devojčica ostati živa, čemu se i svi nadamo. Ovakvi ljudi su nepopravljivi, i oni bi uvek ponovili isti zločin."

Podsetimo, Monika Karimanović nestala je 20. decembra kada je krenula školu i 7.25, prošla pored hotela gde je snimljena zaštitnom kamerom a već u 7.28 je nestala bez traga. Potraga je u togu, a jake policijske mere su na položaju.

Ovaj slučaj naveo je javnost da se postavi milion pitanja i podpitanja, ali ono što je najvažnije svakako jeste, kako je čovek koji je više puta ponavljavao stravična dela završio na slobodi?

Oglasio se i direktor policije Vladimir Rebić koji veruje da će policija uspeti da pronađe i spase nestalu devojčicu.

Rebić je istakao da je policija uverena da je Monika živa i da se nada da će je tokom noći ili u najkraćem vremenu pronaći jer su angažovali maksimalno ljudske resurse.

"Tokom noći će se nastaviti pretraga korišćenjem termovizijskih kamera koje daju prednost", rekao je Rebić.

On je kazao da su na licu mesta i načelnici kriminalističke policije u Nišu i Zaječaru i ukazao da su angažovani najbolji operativci iz kriminalističke policije.

"To nam je prioritet i sve radimo da pronađemo devojčicu i da je vratimo svoim roditeljima", naglasio je Rebić.

Kurir.rs/Alo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track