EKSPLOZIJA U REHABILITACIONOM CENTRU: Teško povređen radnik Anemije u Ivanjici, pacijenti se gušili u dimu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/ Info LIGA Ivanjica

u sistemu grejanja

EKSPLOZIJA U REHABILITACIONOM CENTRU: Teško povređen radnik Anemije u Ivanjici, pacijenti se gušili u dimu (VIDEO)

Crna Hronika -

Radnik Mile Đ. rehabilitacionog centra "Anemija" u Ivanjici teško je povređen u eskloziji koja se dogodila u ovoj ustanovi oko 12 časova.

Brzom intervencijom vatrogasaca požar je lokalizovan i ugašen, tako da je sprečeno dalje širenje na objekat u kome su smešteni brojni pacijenti. Na sreću, niko od pacijenata koji su trenutno na oporavku u Zavodu nije povređen, mada su svi bili uplašeni, jer je u jednom trenutku na sve strane kuljao gust dim.

Jedan radnik je zadobio teže telesne provrede i prebačen je u užičku bolnicu.

- Trenutno se obavlja uviđaj, nakon čega će se znati šta se tačno dogodilo - rekao je kratko direktor ove ustanove dr Miroslav Popović.

Nezvanično, radnika je eksplozija bacila nekoliko metara, a vidne su mu bile povrede glave.

foto: Printscreen/Youtube/ Info LIGA Ivanjica

Kako je rekla dr Marijana Lišanin, načelnica Hitne službe Doma zdravlja u Ivanjici koja je bila u sanitetu, u pratnji povređenog radnika, ovaj Ivanjičanin je prilikom eksplozije zadobio povrede usled kojih je životno ugrožen.

- On ima brojne povrede glave u vidu povreda mekih tkiva koštanog sistema. Imao je brojne posekotine i krvario je iz više rana na glavi. Sve vreme je spontano disao, ali je bio bez svesti. Dopremili smo ga u užičku bolnicu, gde će biti nastavljeno dalje dijagnostifikovanje, nakon čega će biti utvrđeno da li ima povrede unutrašnjih organa zbog snažne eksplozije kojoj je bio izložen - rekla nam je dr Lišanin.

Šta je uzrok ekplozije još uvek se ne zna, ali izvori tvrde da se u cisterni nalaze još dve pregrade pune goriva i da je sreća što je požar ugašen nakon ekplozije prve pregrade.

foto: Printscreen/Youtube/ Info LIGA Ivanjica

- Začula se jaka ekplozija, a vrlo brzo osetio se i gust dim u čitavom stacionaru. Ležeći pacijenti kojih je u ovoj bolnici najviše, morali su da stavljaju maramice natopljene u alkohol, jer je smrad bio nesnosan. Dim se bro razišao, ali se još uvek oseća miris paljevine i graži – kazao je jedan od pacijenata iz "Anemije".

Inače, detonacija je bila toliko jaka da se čula i u drugom delu grada.

Podsetimo, Zavod u Ivanjici već duže vreme muku muči sa sistemom za grejanje koje je na mazut. Naime, u avgustu je Ivanjicu zadesila najveća ekološka katastrofa, a zbog velikog velikog zagađenja reke Moravice, u koju se izlilo oko dve tone naftnih derivata, i to iz skladišta za lož ulje ovog Zavoda.

Posle sanacije ove katastrofe, incident se ponovio u novembru prošle godine, kada je prilikom ponovnog pokušaja da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi pripreme za grejnu sezonu došlo do novog izlivanja, ali, kako tvrde odgovorni u ovoj instituciji, brzom reakcijom sprečeno je ozbiljnije zagađenje.

(Kurir.rs/Novosti, V.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track